Haberler

Gaziantep'te Doktorun Bıçaklı Saldırıya Uğraması

Afşin'de bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep'te bir doktorun bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.

Afşin'de bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep'te bir doktorun bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.

Kahramanmaraş Tabip Odası Elbistan Temsilcisi Dr. Kemal Halitoğlu, Afşin Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının doğrudan şiddete maruz kaldığını ifade etti.

Sözle yapılan saldırıların yanı sıra fiziki müdahaleye kadar şiddetin her türlüsünü gördüklerini kaydeden Halitoğlu, şöyle konuştu:

"Yaşanan şiddet olayları tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının mesleklerini gerektiği gibi uygun koşullarda yapmasına da engel olmaktadır. Hekimler mesleklerini karşılıklı saygı güven içerisinde yapmalıdırlar. Mesleğimizi güvenli ortamlarda huzur içerisinde yapmak istiyoruz. Sağlık sisteminde yaşanan olumsuzlukların tek nedeni ve sorumlusu bizler değiliz. Yıllardan beri bunları anlatmaya çalışıyoruz ve çalışacağız. Şiddetin hiçbir çözüm olmadığını haykırmak istiyoruz."

Basın açıklamasının ardından döviz açarak saldırıya tepki gösteren sağlık çalışanları hastanenin acil servisine kadar yürüdü. Grup, daha sonra sessizce dağıldı.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Gaziantep Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title