Haberler

Gaziantep'te Darbeci General İlk Kez Hakim Karşısında

Gaziantep’te 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili soruşturma kapsamında aralarında dönemin Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Murat Soysal’ın da bulunduğu 30’i tutuklu 42 sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Gaziantep'te 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili soruşturma kapsamında aralarında dönemin Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Murat Soysal'ın da bulunduğu 30'i tutuklu 42 sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek dava nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Gaziantep Adliyesinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Alınan tedbirlerin ardından tutuklu sanıklar, bulundukları cezaevinden Gaziantep Adliyesine getirildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin ardından 30'u tutuklu 42 sanığın bulunduğu duruşma, sanıkların kimlik tespitinin ardından başladı. Sanık savunmalarının alındığı davada, dönemin 5. Zırhlı Tugay Komutanı eski Tuğgeneral Murat Soysal da bulunuyor.

Başbakanlık ve TBMM avukatları da davada

15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan sanıkları Başbakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) avukatları da takip ediyor. Avukat Mutafa Doğan İnal önderliğinde yaklaşık 10 Başbakanlık ve Meclis avukatı da dava nedeniyle Gaziantep Adliyesine geldi.

Başbakanlık ve Meclis adına davaya müdahil olan avukatlardan İnal, hızlı ve etkin bir yargılama ile sanıkların cezalandırılmasını talep ettiklerini kaydetti. İnal, "Türkiye genelindeki darbe faaliyetleri yoğun bir şekilde il bazlı büyük karargahlarda veya tugaylarda yaşandı. O gün için Gaziantep'te de iddianamenin anlatımıyla yoğun bir şekilde bir darbe faaliyeti vardı. 42 sanığın yargılandığı 30'unun tutuklu olduğu dosya için bugün buradayız. Birazdan ilk duruşma olacak. Beklentimiz tabii burada dosyalarda da, beyan ettiğimiz gibi darbecilerin hızlı ve etkin bir şekilde yargılanıp cezalandırılmasıdır. Bu dosyaları da yine arkadaşlarımızla birlikte Başbakanlık adına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi adına takip ediyoruz. Dosyada genel olarak söylemem gereken şey şu bu dosyaların temelinde bir şekilde darbe faaliyetlerinin koordinesini daha önceden planlayan sanıkların, Gaziantep'te o gün için her ne kadar başarılı olamadılarsa da Türkiye genelindeki hareketlerden gördüğümüz koordinatlar ve koordinasyonlarının çok iyi olmasıydı. Çok iyi planlama yapmışlardı, fakat o gün halkımızın tepkisi ve halkımızın gayretleriyle bu darbe faaliyetleri engellendi. Bugün buradaki dosyada da özellikle Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanının o gün için darbe faaliyetlerini ettiğin katıldığını daha sonra pişmanlık gösterdiğinde dosyadaki bayanlardan gördük. İnşallah hızlı ve etkin etkin bir yargılama ile sanıklar cezalandırılır" dedi.

Duruşma yoğun güvenlik tedbirleri eşliğinde devam ediyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Cumhuriyet Başsavcılığı Murat Soysal Gaziantep Türkiye 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title