Haberler

Gaziantep'te Captagon Çetesi Çökertildi

Gaziantep'ten Arap ülkelerine götürülmek istenen 569 bin 100 uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli captagon hap ele geçirilirken, 5 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep'ten Arap ülkelerine götürülmek istenen 569 bin 100 uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli captagon hap ele geçirilirken, 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'sinin 6 yıl önce de yine rekor düzeyde uyuşturucu hapla yakalandığı ortaya çıktı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin örgütlü bir şekilde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan suç örgütünün tespit edilmesi üzerine yaklaşık 2 ay süren planlı çalışmaları sonucu operasyon için düğmeye basıldı. Adana ve Gaziantep'te gerçekleştirilen operasyonda, bir imalathanede captagon hap imal ederek yurtdışına pazarlama hazırlığında olan 44 yaşındaki Çetin B. liderliğindeki 47 yaşındaki Musa K., 34 yaşındaki Tekin B., 42 yaşındaki Mustafa D. ve 41 yaşındaki Mehmet Ç. yakalandı.

Şüphelilerin takibe alınan uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları aracın yolu nefes kesen bir operasyonla polisler tarafından önü kesilerek durduruldu. Araçlarda ve imalathanede yapılan aramalarda toplam 569 bin 100 captagon hap, 716 kilo 564 gram katkı maddesi, hap yapımında kullanılan çok sayıda makine, klişeler ve baskı kalıpları, 2 hassas terazi, poşet pres makinesi ve poşet vakum makinesi ve uyuşturucu naklinde kullanılan 3 araç ele geçirildi.

Türkiye'de son yıllarda yapılan en büyük captagon hap operasyonunda, ürettikleri uyuşturucun hapları Suriye üzerinden Arap ülkelerine pazarlamaya çalıştıkları öğrenilen çetenin lideri Çetin B. ve Musa K.'nın 2005 yılında Adana'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 milyon captagon hapla yakalanıp cezaevine gönderildiği, cezaevinden çıktıktan sonra yine uyuşturucu üretimi yaptığı bildirildi.

Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından 'suç işlemek amacı ile örgüt kurmak' ve 'uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak' suçlarından Adliye'ye sevk edildi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title