Haberler

Gaziantep'te, 'Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu' Toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önderliğinde oluşturulan 'Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu', Gaziantep'te gerçekleştirilen toplantıda kredi imkanlarını ele aldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önderliğinde oluşturulan 'Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu', Gaziantep'te gerçekleştirilen toplantıda kredi imkanlarını ele aldı.

Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Antakya, Adıyaman, Kilis ve Osmaniye'nin Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, genel sekreterleri ve bölgedeki kalkınma ajansları genel sekreterlerinin katılımıyla 15'incisi gerçekleştirilen toplantı Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Yangının farkında ve hükümetli sürekli iletişim halinde olduklarını ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç, Yangının farkındayız. Hükümetimizle sürekli istişare içersindeyiz. 14 Ağustos'ta 5 maddelik önerilerimizi hem kamuoyuyla hem de hükümetimizle paylaştık. En acil sorun borçlarımızı çevirmek ve yeni krediye ulaşmaktır. Yeni KOBİ destek kredisini hükümetimizle birlikte, TOBB olarak tekrar devreye soktuk. Kredi kullanmak isteyen kobilerimiz için maalesef yüzde 30'ları aşan faizlere maruz kalıyoruz. Biz TOBB alarak destek kredisi kullanan kobilerimize 6 ay geri ödemesiz yıllık yüzde 22 faizle kredi alma imkanına kavuşturmaya gayret gösteriyoruz dedi.

'Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu'nun en özel projelerinden biri olduğunu ve bu projeyi sahiplendiklerini söyleyen Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Bugün 15'inci toplantısını yapacağımız Platformun kuruluş amacını tek kelime ile ifade edecek olursak, adından da anlaşılacağı üzere amaç güçbirliği oluşturmak. Üyelerimiz için, şehirlerimiz için, bölgemiz için ve nihayetinde ülkemiz için güçbirliği yapmak. Biliyorsunuz bölgemiz önemli bir turizm, sanayi ve ticaret potansiyeline sahip. Birlikte bu potansiyeli işleyebilecek projeler geliştirmeyi, ortak sorunlarımıza çözüm üretmeyi hedefliyoruz. Bölgedeki şehirler olarak yarışmak değil, 'kazan kazan' felsefesi ile şehirler arasında sinerji yaratmaya çalışıyoruz. Bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak, turizm, gastronomi, kültür vb gibi alanlarda ortak projeler hazırlamak, bölge ekonomisinin gelişimine yönelik işbirliği yapmak için bir aradayız. Örneğin Suriyeli mülteciler, ihracat, turizm, tarım, sanayi 4.0 bu konu başlıklarından sadece bir kaçı. Yani bir yandan geleceği bir yandan da bugünü tartışıyor, değerlendiriyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Gaziantep Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title