Haberler

Gaziantep'te Bin 201 Konut İçin 32 Bin Kişi Müracaat Etti

Gaziantep'te bin 201 konut için 32 bin kişi müracaat etti

Belediyenin yaptığı Mavikent 5. Etap konutları için düzenlenen kurada ismi çıkan vatandaşlar, kira öder gibi konut sahibi olacak

Kurada ismi çıkanlar sevinç gözyaşlarına boğulurken, yarım asırdır kirada oturduğunu söyleyen yaşlı bir kadın Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun elini öpmek istedi GAZİANTEP - Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde belediye tarafından yapılan ve 32 bin 117 kişinin müracaat ettiği bin 201 konutun sahipleri kura ile belirlendi. Kurada ismi çıkanlar sevinç gözyaşlarına boğulurken, yarım asırdır kirada oturduğunu söyleyen yaşlı bir kadın Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun elini öpmek istedi.

Mavikent 5. Etap konutlarının kura çekilişi sabah saat 09.30 itibariyle Karataş Şahinbey Spor Salonunda yapılmaya başlandı. Toplam bin 201 konut için 32 bin 117 kişinin müracaat ettiği konut projesinde hak sahipleri çekilen kurayla belirleniyor. Bin 201 asil ve yedek ismin belirleneceği çekiliş törenine AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Şamil Tayyar, Abdülkadir Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, bazı partililer ve hak sahipleri katıldı.

Mavikent'te 99 metrekare 2+1 daireler için gerçekleştirilen kura çekilişi öncesi bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, müracaat eden vatandaşlar kadar heyecanlı olduğunu belirterek, kurada ismi çıkanlara konutların hayırlı olmasını diledi. Bin konut için planlanan kura çekimini bin 201 konuta çıkardıklarını müjdeleyen Tahmazoğlu, "Bugün bizim için çok güzel ve mutlu bir gün. Sizlerin heyecanını birlikte yaşıyoruz. En az sizin kadar, belki inanmayacaksınız ama sizden daha fazla heyecanlıyız. Ev sahibi olabilmeniz için çaba sarf ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Allah sahiplerine hayırlısıyla oturmalarını nasip etmiş. Rabbimiz, birbirimize yardımcı olmayı ve iyilik yapmayı emrediyor. Amacımız sizler en şekliyle yardımcı olmak" dedi.

Başkan Tahmazoğlu, konutların yapım sürecinde yaşadıkları sıkıntıları da anlatarak, bürokrasinin hizmetleri yavaşlattığını vurguladı. Tahmazoğlu, "Bu işleri yapmak kolay olmuyor. Tek biz uğraşmıyoruz. Milletvekillerimiz var, ne sorun olsa yardımcı oluyor, bakanlıklarda birlikte mücadele ediyoruz. 2 yıldır uğraşıyoruz. Bürokrasi bizi uğraştırıyoruz" dedi.

"Herkesten çok ben evet çıkmasını istiyorum"

Başkan Tahmazoğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandum ile bürokrasiyi aşabilmek için herkesten çok evet çıkmasını istediğini vurgulayarak, "Herkesten çok referandumda evet çıkmasını ben istiyorum. Bu bürokrasiyi daha hızlı aşmak, sorunları daha hızlı çözmek ve bu hizmetleri daha hızlı bir şekilde yürütüp hayata geçirebilmek için" şeklinde konuştu.

"Ev çıkmayanlar üzülmesin"

Tahmazoğlu, kurada ismi çıkmayanlara ise üzülmemesi tavsiyesinde bulunarak, "Görev sürem bitinceye kadar bu konutları yapmaya devam edeceğiz. Bir kişi bile evsiz kalmaması için uğraşacağım. Üzülmeyin uygulamayı biz yapıyoruz. Burada oturanlar çok şanslısınız. Bu bitmeyecek. Daha önceki konutları yaparken diğer kardeşlerimize söz verdik, devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizle bir projemiz var. Bayramlı ve Sarıt'ta iki bölge belirledik. Sosyal konut yapacağız. Bin-bin 200 konut yerine, bürokratik engellerini aşabilirsek 3 bin bin konut birden vereceğiz. Üzülmeyin diye bunları söylüyoruz. Belki 5 bine de çıkarabiliriz. En büyük sıkıntımız arsa meselesi. Uygun arsa temin ettiğimiz an bu konutları yapmaya devam edeceğiz. Mavikent konut projeleri ile 4 bin 450 konutu teslim etmiş olacağız. Bize maliyeti ise 450 milyon TL maliyeti. Sizlere helali hoş olsun" dedi.

"Torpil yok"

Başkan Tahmazoğlu, birçok engelli ve muhtaç insanların konutlar için kendisine öncelik istediğini hatırlatarak, kimseye torpil yapmadıklarını, hak edenin kurada çıkacağını söyledi. Tahmazoğlu, "Hiç kimseye torpil yapamayız. Kimin hakkıysa ona çıksın. Bize müracaat eden herkesin ismi bu şeffaf sandıkta var. Sizin ve Allah'ın huzurunda bu evlerin çekilişini yapıyoruz. Herkesin zaten mali imkanı kısıtlı veya dul veya yetim veya engelli. Kimin hakkını alıp kime vereceğiz. Onun için bu kur'a çekimini yapıyoruz" dedi.

"Dünyada mekan, ahirette iman"

Milletvekili Abdülkadir Yüksel ise, dünyada mekan, ahirette imanın gerektiğini belirterek, "Biz fark oluşturan kadrolarız. Bu kadrolarla iftihar ediyoruz. 1994'te belediyecilik anlamında İstanbul'da tarih yazan liderimiz, belediyeciliğin Türkiye'de reform yapması gerektiğini, halk için yapılması gerektiğini ortaya koymuştur. İktidara geldikten sonra mahalli idareler reformu ile belediyecilikte ufuk açmıştır. Bunun örneğini de değerli başkanımız, burada bunu sergiliyor. Bu etapların sonu gelmeyecek. 50 bin konutluk Kuzey Gaziantep Projesi de var. Herkes ev sahibi olacak" dedi.

"16 Nisan tarihi bir dönemeçtir"

Milletvekili Yüksel, 16 Nisan'da yapılacak yeni anayasa referandumunu hatırlatarak, "Bizler için referandum var. 15 yıllık iktidarımız, kalıcı istikrara dönüşmesi için önümüzde tarihi fırsat var. Kalıcı iktidar için, daha çok ev sahibi olmak, daha çok üretmek, yaşam kalitesini daha da arttırmak için, dünya milletleri sıralamasında hak ettiğimiz yere gelmek için güçlü bir şekilde evet diyeceğiz. 16 Nisan bizim için tarih bir dönemeçtir. Böyle tarihi bir fırsat yüzde bir önümüze gelir. İşte belediye başkanımız bürokrasiyi söyledi. Hizmetin hızlı bir şekilde ayağınıza gelmesini istiyoruz. Hızlı ve kararlı bir şekilde hizmet etmek istiyoruz. Biz milletin sizin üzerinde güç tanımıyoruz. Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir dönemin, eşiğindeyiz. Bunu 16 Nisan'da taçlandırmaya hazır mısınız? 16 Nisan'da bir tarih yazacaksınız" ifadelerini kullandı.

"Şahinbey AK Parti hizmetlerinden faydalanıyor"

Milletvekili Canan Candemir Çelik de, Şahinbey ilçesinde yaşayanların en iyi şekilde AK Parti hizmetlerinden faydalandığını anlatarak, "Emeği geçen başkanımıza, milletvekili kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Şahinbey A'dan Z'ye tüm AK Parti hizmetlerinden faydalanıyor. Gözleri pırıl pırıl olan bu kardeşlerimizin ev sahibi olmanın sevincini yaşıyoruz. Daha yapılacak binlerce evin kura çekim törenlerinde bir arada oluruz. Ne kadar heyecanlı olduğunuzu görebiliyorum. Hep beraber, bu hizmetlerin devamı için güçlü türkiye için istikrarın devamı için evet diyoruz" dedi.

"TOKİ'nin tek rakibi"

Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin tek rakibinin Şahinbey Belediyesi olduğunu söyleyerek, "Bir mutluluğa ortak olmak için buraya geldik. Ne kadar bir heyecan duyduğunuzun farkındayım. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerine imza atarak, hem sizin hem de bizim gönlümüzde taht kurdu. TOKİ, kendi resmi Twitter hesabından mesaj yazdı, 'Türkiye'deki tek rakibimiz Şahinbey Belediyesidir' dedi. Belediyeler sadece konut değildir. Sosyal belediyeciliği en iyi uygulayan belediyelerimizden biri Şahinbey. Benzeri hizmetlerin yapılabilmesi için güçlü bir Türkiye'ye, devlete ihtiyacımız var. Bunu kimse cebinden yapmıyor, babasının parasıyla da yapmıyor. Bu ülke, bu devlet ne kadar güçlü olursa daha fazlası gelir. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için tüm dünyaya ayakta dimdik durduğumuzu ispat etmek için evet, evet, evet" şeklinde konuştu.

Yazıyı okuyamadı, espriyi patlattı

Konuşmaların ardından 9 noter huzurunda 32 bin 117 kişinin isminin yer aldığı mühürlü şeffaf sandığın mührü söküldü. Başkan Tahmazoğl ve, milletvekilleri tarafından ilk çekilişler yapıldı. İlk çekilişi ise Milletvekili Canan Candemir Çelik yaptı. Daha sonra çekiliş yapan Şamil Tayyar, yazan ismi okumakta zorlanınca önce Başkan Tahmazoğlu'ndan yardım istedi. O da okuyamayınca Tayyar, "Artık vekiller de yaşlandı. Gençlerin önünü açma zamanı" esprisini yaptı.

Mutlu haberi çocuklarına telefonla müjdeledi

Kendisine ev çıkan Habibe Töre isimli kadın ise sevinç gözyaşları döktü. 40 yıldır kirada olduğunu anlatan Töre, "Ayın 15'inde kira ödeyecektim. Kiramı nasıl ödeyeceğim bilemiyorum. Her ay kira derdi. İmkanımız yok, evimizi alamıyorum. 40 yıldır kira sıkıntısını yaşıyordum. Allah razı olsun sizlerden" diye konuştu.

İsmi okununca büyük sevinç yaşayan hak sahipleri, gözyaşları dökerek Başkan Tahmazoğlu ve evlerde emeği olanlara teşekkür etti. Duygusal anlar yaşayan Başkan Tahmazoğlu ise, "Bütün yorgunluklarımın hepsi şuanda gidiyor. Böyle bir sevince ortak olmak bizim için de büyük bir mutluluk. Bundan sonra daha hızlı ve daha fazla ev yapacağız. Tüm arkadaşlarımıza duyuruyoruz" dedi.

Yaşlı kadın başkanın elini öpmek istedi

Kur'ada ismi çıkan yaşlı bir kadın ise 50 yıldır yalnız yaşadığını söyleyerek, Başkan Tahmazoğlu'nun elini öpmek istedi. Kadının bu talebine olumsuz yanıt veren Başkan Tahmazoğlu, yaşlı kadının elini öptü.

Ödemesi uygun taksitlerle 10 yıl vadeli olan konutlar için sabah saat 09.30'da başlayan kura çekimi devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gaziantep AK Parti Mavikent Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title