Haberler

Gaziantep'te 552 Konut İçin Başvurular Başladı

Gaziantep Merkez İlçe Şahinbey Belediyesi ve TOKİ İşbirliği ile Yapılan 552 Konut İçin Başvurular Başladı.

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılan 552 konut için başvurular başladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada, havaalanı yolu üzerinde bulunan Serinevler Perlikaya kentsel dönüşüm alanında ilk etapta bin 260 konutun tüm sosyal donatıları ile yapımının devam ettiğini belirterek, alt gelir grubu konut projesi kapsamında 84 metrekare büyüklüğündeki 552 adet konutun başvurularının başladığını belirtti. Can, başvuruların dört kategoride yapılacağını ifade ederek öncelik sırasına göre şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerin, İstiklal Savaşı gazisi, Kore gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerinin, en az yüzde elli özürlü vatandaşların ve diğer alıcılar olmak üzere öncelik sırasına göre yapılacağını dile getirdi.

Başvuru ile ilgili işlemleri, gerekli bilgi ve belgelerin neler olması gerektiği konularında belediyenin 444 27 01 Nolu telefonundan veya bizzat Kolejtepe'de bulunan kayıt merkezine gelerek öğrenebileceklerini ifade eden Başkan Can, konut alma hakkı ve konut belirleme kurasının 24 Nisan 2008 tarihinde noter huzurunda yapılacağını söyledi. Can, "Şahinbey Belediyesi olarak konut edindirme projesi kapsamında vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları için çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz" dedi.

Kolejtepe'de bulunan yeni belediye binasında yapılan müracaatlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken başvuruların 4 Nisan 2008 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

(OÇ-OÇ-Y) 18.03.2008 12:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title