Haberler

Gaziantep'te 373 Bin 415 Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, 373 Bin 415 Öğrencinin Yarı Yıl Tatiline Girdiğini Belirterek, Ders Durumları Kötü Olan Öğrencilere Aileleri Tarafından Desteklenmesi Gerektiğini Söyledi.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, 373 bin 415 öğrencinin yarı yıl tatiline girdiğini belirterek, ders durumları kötü olan öğrencilere aileleri tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, yaptığı açıklamasında il genelinde geçen yıla göre eğitim ve öğretim alanında ilerleme kaydettiklerini belirtti. Şişman, "Eğitim-öğretim yılının birinci dönemini, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve özel öğretim olmak üzere toplam 730 okulda, 11 bin 97 öğretmen ve yaklaşık 373 bin 415 öğrenci ile bitirdik. Okullaşma oranımız hızlı bir şekilde birlik ve beraberlik içinde artmaktadır" dedi.

Karne alan öğrencilerin başarısızlıklarına üzülmemesi gerektiğini söyleyen Şişman, "Önemli olan başarısızlığımızın sebebini ortaya çıkarmak ve bu eksiklikleri giderecek bir çalışmaya girmektir. Unutmayınız ki, hayattaki bir çok başarısızlık, pes ettiklerinde başarıya ne kadar yakın olduklarını fark edemeyenler tarafından yaşanmıştır. Zayıfı olan öğrencilerimizin bu 15 günlük süreyi iyi bir şekilde değerlendirmelerini istiyorum. Karnelerinde takdir ve teşekkür belgeleri bulunan öğrencilerimizi de canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Anne ve babalara da uyarılarda bulunan Şaşman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımızın bütün derslerinin iyi olmasını ve onların daima başarılı olmasını bekleriz. Bazen de istemediğiz sonuçlarla da karşılaşabiliriz. Nasıl ki çocuklarımızın başarılarından kendimize pay çıkarıyorsak başarısızlıklarında da kendimize pay çıkarmamız gerekir. Gelişmiş ülke normlarına uygun eğitim seviyesi için, eğitimde kalite ve verimlilik temel amaç olmalıdır. Ailelere şunu söylemek istiyorum. Çocuklarınızı kontrol ve denetim altında tutmanızı, onlara sevgi ile yaklaşmanızı, gerektiğinde arkadaş olmanızı ve okullarımızla yakın işbirliği içerisinde bulunmanız gerekiyor. Çocuklarınızı yeteneklerinin dışında kendi istediğiniz, beğendiğiniz mesleklere yöneltmeyiniz. Kendinize göre olumlu örnek oluşturduğunuz başka arkadaşları ile asla kıyaslamayınız. Sınıf, rehber öğretmen ve okul yöneticileri ile sürekli diyalog halinde olun. Unutmayınız ki başarı, gün be gün ortaya konan küçük çabaların toplamıdır. Çocuklarınızın hata yapmasından korkmayınız. Çünkü kıyıdan uzaklaşmaya cesaret edemeyenler yeni okyanuslar keşfedemezler."

(HD-ST-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title