Haberler

Gaziantep'te 200 Bisiklet ile 'Sağlık İçin Pedalla' Etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmek için ’Sağlık için pedalla’ kortej etkinliği düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmek için 'Sağlık için pedalla' kortej etkinliği düzenledi.

Kortej öncesi etkinliğe katılan öğrencilere toplam 200 bisiklet dağıtıldı. 200 bisikletle yapılan etkinlikte öğrenciler bisikletleri ile şehir turu attılar. Kavaklık Parkındaki bisiklet yolunda düzenlenen bisiklet kortejine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bisiklet kullanımının sağlıklı yaşama çok olumlu etkileri olduğunu belirterek,"18 yaş altı 700 bin çocuğun olduğu ve yaklaşık 70 bin üniversite öğrencisinin olduğu Gaziantep'teyiz. Buradaki bu genç nüfusu geleceğe hazırlamak için yapacak çok işimiz var. Siz gençleri her yönden iyi bir şekilde dünya ile yarışır hale getirmemiz gerekiyor. Fikri hür irfanı hür nesiller isteriz diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedefi devam ettirebilmemiz için sizlerin bu konuda ilmi yönden çok iyi beslenmeniz gerekiyor. Sizleri geleceğe hazırlama konusunda bir hedefimiz var. Bunu yaparken de sizleri bedenen de geleceğe hazırlamamız olmamız gerekiyor. Bunu yapmanın en önemli yolu ise fırsatlar vermek. Şehir merkezinden Üniversite hattında özellikle bisiklet yoluna geldiğimizde bir trafik mühendisliği mantığıyla bisiklet yolunu arttıracak çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayalım talimatını verdik. Yeni açılacak bütün yollara bisiklet yolu açmamız Türkiye'de bir ilk 54 kilometre olacak bisiklet yolunun yüzde 50'sini bir yıl içinde tamamladık. Avrupa'daki en önemli ulaşım araçlarından birisi bisiklet olmuş durumda. İnsanlar o kadar yoğun bisiklet kullanıyor ki artık bunun terminalini yapma durumuna gelmişler. Bisikletin bütün tıp dünyası artık ne kadar sağlıklı olduğunu vücudun pedalla sağlığı birleştiren çok önemli bir çalışma olduğunu bize söylüyor" diye konuştu.

Fatma Şahin'in konuşmasının ardından öğrenciler Kavaklık Parkındaki bisiklet yolunda bisiklet sürerek etkinliği tamamladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title