Haberler

Gaziantep Standı Merak Uyandırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'na katıldı.

Gaziantep büyükşehir Belediyesi, gastronomi alanındaki başarısıyla dünya şehirleri arasına giren kentin başta arkeoloji ve tarih olmak üzere zenginliklerinin tanıtılması amacıyla ulusal ve uluslararası etkinliklere önem veriyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi son olarak Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'na katıldı. 184 ülkeden 10 binden fazla şirketin katıldığı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığının organizasyonunda 3 bin 79 metrekarelik alanda, 133 katılımcı firmanın iştirak ettiği fuarda, Gaziantep standında kentin kültür, turizm, tarih ve unutulmaz lezzetlerinin tanıtımı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki kalabalık heyetin ziyaret ettiği Gaziantep standı bir çok yabancı turizm sektörü temsilcilerinden de yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, UNESCO Yaratıcı Şehirler listesine girmeye hak kazanmış Gaziantep mutfağının lezzetlerine hayran kaldı. Bu arada fuar boyunca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk, Ticaret Odası ve TÜRSAB bölge yetkilileri ile birlikte beraberindeki heyetler Gaziantep standında hazır bulundu. Heyetler fuar süresince önemli turizm acentaları ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Öte yandan fuar boyunca Gaziantep standında binlerce ziyaretçiye Gaziantep'in yöresel lezzetlerinin yanında fıstık, baklava ikramının yanı sıra tanıtım broşürleri, tanıtım cd'si, dergi dağıtılırken profesyonel rehberler eşliğinde kentin tanıtımı anlatıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Türkiye Berlin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title