Haberler

Gaziantep: Sokak Çocuklarına Meslek Öğretiliyor

Gaziantep'te, Şahinbey Kaymakamlığı Sokakta Çalışan Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi Bünyesinde, Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret A.ş. ve Şahinbey Lions Kulübü'nün Birlikte Kurduğu Ütücülük ve Çantacılık Atölyeleri Açıldı.

Gaziantep'te, Şahinbey Kaymakamlığı Sokakta Çalışan Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Şahinbey Lions Kulübü'nün birlikte kurduğu ütücülük ve çantacılık atölyeleri açıldı.

Atölyelerin hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Siirt Milletvekili Öner Ergenç, Şahinbey Kaymakamı Mustafe Esen, Türk Henkel Kimsa Sanayi ve Ticaret A.Ş. İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mutlu Türpan ve diğer davetliler katıldı. Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Şahinbey Lions Kulübü'nün birlikte kurduğu atölyeleri hizmete açan Vali Süleyman Kamçı, atölyelerin sokakta yaşayan ya da çalışan çocukların meslek sahibi edilip topluma kazandırılması bakımından çok önemli olduğunu belirtti.

Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mutlu Türpan da, törende yaptığı konuşmada, sokakta çalışan çocukların sokakta yaşayan çocuklar olmasını istemediklerini kaydederek, ''Çocuklar, gençler ve ülkenin geleceği sokaklara bırakılmamalı. Gönüllü kuruluşlar, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları elini taşın altına koyarak yarınlara yatırım yapmalı'' diye konuştu.

Türpan, Türk Henkel Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak ülkenin geleceğine yapılacak her türlü yatırımı desteklemeye hazır olduklarını ifade ederek, '''Arkadaş gibi marka' sözümüz çerçevesinde sorunların değil, çözümün bir parçası olmak istiyoruz. Bu atölyelerde eğitim alacak çocuklar hayata doğru ve pozitif bir adım atmış olacaklardır. Açılışını yaptığımız bu atölyelerle aynı zamanda Gaziantep'in önemli bir eksikliğini de gidermiş bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da kurumsal sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında yarınlara destek olmaya devam edeceğiz'' dedi.

Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Nermin Keçeci ise, kulüplerinin Türk Henkel'in ''Yarınlara Etkimiz Olsun'' projesine başvuruda bulunarak, sokakta çalışan çocuklara meslek edindirme atölyeleri kurmak için 10 bin Euro'luk bağışa talip olduklarını dile getirdi. İstemlerinin kabul edilmesi dolayısıyla mutlu olduklarını kaydeden Keçeçi, atölyelerde 15 kız ve 25 erkek çocuğa meslek eğitimi hizmeti verildiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title