Haberler

Gaziantep Savunmasının Kahramanlarından Şahinbey, Şehit Edilişinin 87. Yıldönümünde Törenle Anıldı

Gaziantep savunmasının kahraman isimlerinden biri olan Şahinbey, şehit edilişinin 87. yıldönümünde, Kilis yolu üzerindeki anıtı başında törenle anıldı.

Fransızlar'ın Gaziantep kuşatması sırasında Elmalı Köprüsü'nde büyük bir mücadele örneği gösteren ve kurşunu bittiği için Fransız askerleri tarafından süngüsüyle şehit edilen Teğmen Şahinbey, şehit edildiği yerde yapılan anıtı başında anıldı. Törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Mustafa Esen, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, askeri erkan, daire müdürleri, şehit yakınları, gazilerin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu anma törenleri, saygı atışı ile devam etti. Protokol üyelerinin anıta çiçek bırakmasının ardından öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirleri okudu.

Vali Süleyman Kamçı, Teğmen Şahinbey'in, Gaziantep savunmasında azim, vatan ve millet sevgisinin timsali olduğunu belirterek, "Şahinbey, Anadolu alev alev yanarken, her şehri, kasaba kendi mücadelesini verirken, Kurtuluş Savaşı yıllarında kahramanlığı ve cesaretiyle Gaziantep savunmasının bir sembolü olmuştur. Şahinbey, 'Vurun Antepliler, namus günüdür' sözleriyle, yumruklarıyla düşmana karşı koymuştur. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız, bayrağımızın özgürce dalgalandığı bu toprakların milletçe çok ağır bedeller ödenerek kazanıldığını çok iyi biliyoruz. Ve bugün de daha fazla farkında ve bilincinde olmak gerekiyor" dedi.

Tören, 3 dakikalık film gösteriminin ardından fidan dikimi ile sona erdi.

(HD-ST-ST-Y)

28.03.2007 15:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title