Haberler

Sare Davutoğlu: Savaşta En Çok Kadınlar Zarar Görüyor

Güncelleme:

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından 'Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar' paneli düzenlendi.

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından 'Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar' paneli düzenlendi. Panelde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, iç savaşların evleri, ocakları ve yürekleri yaktığını belirterek, "Tüm savaşlarda en çok kadınlar zarar görüyor, masumiyet katlediliyor. En korunaksız olan en büyük yarayı alıyor" dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği işbirliği ile düzenlenen panele; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyye Erdoğan, Birleşmiş Milletler Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Birleşmiş Milletler Kadın Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Operasyonlardan Sorumlu Yüksek Komiser Yardımcısı Janet Lim, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, STK temsilcileri, akademisyenler ile Suriyeli kadınlar katıldı. İstiklal Marşı okunarak başlanan panelde Suriye savaşında mağdur olan kadınların sorunları tartışıldı.

Panelin açılışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Türkiye'nin iç savaştan kaçan 1 milyon 600 Suriyeli mülteciye el uzattığını söyledi. Her mağduriyetin giderilmesi için yükün paylaşılması ve vicdanların harekete geçirilmesinin önemine değinen Sare Davutoğlu şöyle konuştu: "Hukuku olmayan savaşların iki tarafı da olmuyor. Herkes ölüyor, insanlar yerinden oluyor, yurdundan koparılıyor. İç savaşlar evleri, barkları, ocakları, yürekleri yakıyor. Tüm savaşlarda en çok kadınlar zarar görüyor, masumiyet katlediliyor. En korunaksız olan en büyük yarayı alıyor. İnsanlara karşı kin ve intikam duygusuyla dolu sönmüş vicdanlar yönetiyor savaşları. Savaşın mağdur ettiği kadınlar için en yapabiliriz? Sesimizi yükseltebiliriz dünyanın uyuyan vicdanını harekete geçirebiliriz. Suriyeli mültecilere 4 buçuk milyar dolar harcama yapıldı. Türkiye dışından sağlanan destek sadece 233 milyon dolar. Uluslararası toplum Suriyeli mültecilere yardım etmede yetersiz kalıyor." Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise mağdur olan kadınlar için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Suriyeli mültecilere kapılarını açtıklarını ve yuvalarını paylaştıklarını dile getirdi.

KADEM başkanı Sare Aydın Yılmaz da Suriye'de 4 yıldır devam eden iç savaşta binlerce kadınının mağdur olduğunu belirterek, "Savaşları erkekler başlatıyor ama sonucunda kadınlar mağdur oluyor" dedi. Panelde Suriyeli kadınların acısını konu edinen Haykırış adlı belgesel izlettirildi. Belgeseli izleyen çoğunluğu Suriyeli bazı kadınların gözyaşlarına hakim olamayarak ağladığı görüldü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Sare Davutoğlu Fatma Şahin Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title