Haberler

Gaziantep: Pamuktan Zarar Eden Çiftçiler Zeytinciliğe Yöneldi

Gaziantep'in Araban İlçesi'nde Pamuktan Zarar Eden Çiftçiler, Zeytin Yetiştiriciliğine Yöneldi.

Gaziantep'in Araban İlçesi'nde pamuktan zarar eden çiftçiler, zeytin yetiştiriciliğine yöneldi.

Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya ve Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan'ın yaptığı açıklamaya göre, ilçede pamuktan zarar eden çiftçiler, zeytinciliğe yönelerek İlçe Tarım Müdürlüğü ve Araban Ziraat Odası'ndan zeytin ekimi için fidan talebinde bulundu. Çiftçilerden gelen istekleri değerlendiren İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı, ilçede zeytin üretiminin yayılması için ilk etapta 15 bin zeytin fidanı getirerek çiftçilere dağıttı. İlçe Tarım Müdürü Sarıkaya, ilçede zeytinciliğin yayılması için 15 bin zeytin fidanı dağıttıklarını belirterek, "Devletimizin zeytin üretimi yapan çiftçilere dönüm başına 250 YTL destek vermesinden dolayı daha önce pamukçuluk yapan çiftçilerimiz zeytin yetiştiriciliğine yöneldi. Bu yıl çiftçilerimiz bizden 40 bin zeytin fidanı talebinde bulundu. 15 bin adet zeytin fidanı getirerek çiftçilerimize dağıttık. Önümüzdeki ilkbahar mevsiminde geri kalan fidanları da çiftçilerimize dağıtarak ilçemizdeki zeytinciliği yaygınlaştıracağız" dedi.

Araban Ziraat Odası Başkanı Doğan da, ilçedeki çiftçilerin büyük çoğunluğunun pamuk yetiştirdiğini ifade ederek, "Ancak son 3-4 yıldan beri pamuk çiftçilerimiz hep zarar etti. Çiftçilerimiz artık devlet desteğinden dolayı ve pamukçuluktan daha karlı olduğu için zeytinciliğe yöneldi. İlçemizdeki çiftçilerimizin zeytinciliğe yönelmeleri hem bizleri hem de çiftçilerimizi memnun etti" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title