Haberler

Gaziantep: Organ Transplantasyonu Paneli

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakkı Ünlügenç, Türkiye'de Organ Bağışı Sayısının Düşük Olduğunu Bildirdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakkı Ünlügenç, Türkiye'de organ bağışı sayısının düşük olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Ünlügenç, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ve Gaziantep-Kilis Tabip Odası işbirliği ile düzenlenen "Organ Transplantasyonunda Güncel Gelişmeler" konulu panelde yaptığı konuşmada, organ bağışı sayısının düşük olmasının, sağlık sektöründe yaşanan en büyük sorunlardan birisi olduğunu söyledi. Organ bağışıyla yaşam kalitesi ve süresinin uzadığı belirten Doç. Dr. Ünlügenç, "Bu yolla sağlık harcamalarında hastaların ödediği maliyet de düşüyor" dedi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Gönül Çakmak'ın yönettiği panelde, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özeren, organ naklinin nörolojik boyutlarına değinerek, beyin ölümü tanısının nasıl konulduğu ve beyin ölümü kararının verilebilmesi için gerekli ön şartların neler olduğu konularında bilgi verdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Yağmur ise karaciğer nakli cerrahisi, organ bağışında yaşanan sıkıntılar, organ bağışının yaygınlaştırılması ve toplum tarafından kabul görmesi için yapılabilecek çalışmalar konusunda açıklamalar yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title