Haberler

"Gaziantep Mutfağı" Uluslararası Alanda Tanıtılıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından hazırlanan "Güneşin ve Ateşin Tadı" kitabı, İtalya'da ilgi gördü.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından hazırlanan "Güneşin ve Ateşin Tadı" kitabı, İtalya'da ilgi gördü.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Gastronomi Dünyası'nın Gaziantep Mutfağını Keşfi" projesi kapsamında İngilizce olarak hazırlanan kitap, İtalya'nın Torino şehrinde düzenlenen "Salone Del Gusto Gastronomi Fuarı"nda tanıtıldı.

Bu sayede Gaziantep mutfağının dünyanın en saygın uluslararası gastronomi organizasyonlarında tanıtımının amaçlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaklaşık 2 yıl süren çalışmayla hazırladığımız kitap ile 'Gaziantep Mutfağı'nı, ulusal ve uluslararası alanda tanıtıyoruz. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projemiz Gaziantep İl Özel İdaresi işbirliğiyle yürütülüyor.

Kitabı geçtiğimiz ay İngiltere'de düzenlenen bir sempozyumda, ardından da İstanbul'da düzenlediğimiz özel bir etkinlikte ulusal ve uluslararası medya yazarlarına ve gurmelere tanıtmıştık. Son olarak da İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen 'Salone Del Gusto Gastronomi Fuarı'nda tanıtımını gerçekleştirdiğimiz kitap, İtalyanlar tarafından ilgi gördü."

Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Torino İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title