Haberler

Gaziantep: Moldovalı Elena Müslümanlığı Seçti

Moldova uyruklu Elena Scaletchi, Müslümanlığı seçerek Nalan ismini aldı.

Moldova uyruklu Elena Scaletchi, Müslümanlığı seçerek Nalan ismini aldı.

4 yıl önce Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne turist olarak gelen Elena Scaletchi, burada Gaziantepli emlak müşaviri Burhan Eryener ile tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, 2 yıl önce evlendi. Evlendikten sonra Gaziantep'e yerleşen Elena, Türk kültürünü ve İslam dinini de yakından tanımaya başladı. Müslüman olmaya karar veren Elena, Gaziantep Müftülüğü'ne başvuruda bulunarak Nalan ismini aldı.

Gaziantep Müftüsü İsmail Canbolat'ın İslam dini hakkında bilgiler verdiği Elena, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Elena'nın Müslümanlığı seçmesinden büyük mutluluk duyan eşi Burhan Eryener, ''4 yıl önce Birecik'te turistik gezi sırasında tanıştık ve 2 yıl sonra evlendik. Türkiye'yi ve Müslümanlığı tanıdıkça ilgi duymaya başladı. Sonunda da kendi kararıyla Müslümanlığı seçti, herhangi bir zorlama olmadı'' dedi.

Elena Scaletchi, hiçbir baskı altında kalmadan Müslümanlığı seçtiğini söyleyerek, ''Kendi isteğimle Müslüman oldum, çok mutluyum. Herkese de tavsiye ederim. Ne ailemden ne de bir başkasından baskı görmedim'' diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title