Haberler

Gaziantep: Laboratuarların Yeniden Yapılandırılması

Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü Dr. Recep Kızılcık, Türkiye'de Aynı İşi Yapan, Aynı Cihazlara Sahip Ama Farklı Bakanlıklara Bağlı Birçok Laboratuar Bulunduğunu Belirterek, Uygulanacak Projeyle Laboratuarlara Yeni Düzenleme Getirileceğini Söyledi.

Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü Dr. Recep Kızılcık, Türkiye'de aynı işi yapan, aynı cihazlara sahip ama farklı bakanlıklara bağlı birçok laboratuar bulunduğunu belirterek, uygulanacak projeyle laboratuarlara yeni düzenleme getirileceğini söyledi.

Çeşitli bakanlıklara bağlı laboratuarların yeniden yapılandırılması konusunda, Başbakanlık ve Avrupa Birliği arasında yürütülen ve Gaziantep'in pilot il seçildiği çalışmalar kapsamında, Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği uzmanlarının katıldığı değerlendirme toplantısı yapıldı. Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) yapılan toplantıya, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü Dr. Recep Kızılcık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kamu kurumlarının müdürleri katıldı. Gaziantep'in pilot il seçildiği uygulama kapsamında genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Vali Kamçı, AB'ye giriş sürecinde Başbakanlık ile Avrupa Birliği'nin ortak çalışmalarından birinin Gaziantep'te yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu çalışma kapsamında ülkemizdeki laboratuarlar yeniden yapılanacak. Gaziantep'in pilot il olarak seçilmesi de bizim için gurur verici. Gaziantep'te aynı işi yapan 8-9 tane laboratuar var. Bu laboratuarların çoğunun yaptığı işlevler birbirine benziyor. Bu projeyle laboratuarları birleştirerek daha faydalı hale getireceğiz. Gaziantep olarak elimizden geleni yapıp başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu konuda yapılan çalışmalar insanlık için çok önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü Dr Recep Kızılcık ise, AB desteğiyle gerçekleştirilen bu projenin çok ciddi faydalar sağlayacağını ifade ederek, "Türkiye'de dağınık bir yapıya sahip olan laboratuarların daha kapsamlı hale getirilmesi amacıyla bu proje hayata geçirildi. Bu proje uygulamaya geçtikten sonra çok ciddi faydalar sağlayacaktır. Ülkemizde aynı işi yapan, aynı cihazlara sahip olan ama farklı bakanlıklara bağlı olan birçok laboratuar var. Biz bu proje ile laboratuarlarımıza yeni bir düzenleme getireceğiz. Bu proje sonunda elde edeceğimiz başarı AB'ye giriş sürecimiz içinde ülkemiz açısından yararlı olacaktır" diye konuştu.

Başbakanlık'ın yaptığı bu çalışmanın çok doğru ve faydalı olduğunu ifade eden Gaziantep İl Özel İdare Müdürü Abdülkadir Demir de, "Pek çok konuda önder il olan Gaziantep'in bu konuda da önderlik yapacağına inanıyorum. Gaziantep'teki laboratuarların bir araya getirilmesiyle hizmette verimlilik artacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title