Haberler

Gaziantep: Kültürel Mirası Koruma Projeleri Gto'da Tanıtılacak

Gaziantep Ticaret Odası (Gto) Genel Sekreteri Mesut Ölçal, Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu Tarafından, "Gaziantep'te Turizm Sektörü ve Kültürel Mirasın Geliştirilmesine Yönelik Projeler" Konulu Seminer Düzenleneceğini Söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Mesut Ölçal, Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu tarafından, ''Gaziantep'te Turizm Sektörü ve Kültürel Mirasın Geliştirilmesine Yönelik Projeler'' konulu seminer düzenleneceğini söyledi.

Ölçal, yaptığı açıklamada, seminerde, AB ve GAP İdaresi tarafından 2005 yılında açılan ve ''GAP Kültürel Mirasın Korunması ve Geliştirilmesi Programı'' kapsamında Gaziantep'te yürütülen projelerin tanıtımının yanı sıra bu projelerin turizm sektörüne etkilerinin ele alınacağını belirtti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kültürel mirasın korunması ve turizme kazandırılması amacını taşıyan projelerin, 2006 yılında başladığını ve GTO'nun da 2 proje ile yer aldığını hatırlatan Ölçal, Gaziantep'in el sanatlarından tarihi yapıların restorasyonuna, tanıtım çalışmalarından mozaik sanatına ve eğitim çalışmalarına yönelik çeşitli projeler yürütüldüğünü kaydetti.

Ölçal, 19 Ekim Perşembe günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek seminerde, 11 projenin sunumunun yapılacağını ifade ederek, ''Seminerin genel amacı; ilimizde yürütülen projelerin turizm sektörünün ilgili taraflarınca tanınmasını sağlamak ve projeler arası işbirliği oluşturma anlamında bir platform oluşturmaktır. Seminerde toplam 11 projenin sunumu ilgili kuruluş ve proje yetkilileri tarafından yapılacaktır. Seminere proje sahibi kuruluşlar yanında ilimizdeki oteller ve seyahat acenteleri de katılacaktır'' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title