Haberler

Gaziantep İzmir Basınında

Güncelleme:

İzmir'de yayınlanan Yeni Asır Gazetesi 'Gel de Gaziantep'i Kıskanma!' başlığı ile övdü.

İzmir'de yayınlanan Yeni Asır Gazetesi, Gaziantep'e son dönemde kazandırılan projeleri 'Gel de Gaziantep'i Kıskanma!' başlığı ile övdü.

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarlarından Ertan Sayın imzasını taşıyan köşe yazısında, Sayın'ın, Kıyı Ege Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen seminer programı kapsamında Gaziantep ziyaretinden izlenimlerine yer verildi. Sayın, köşe yazısında şu ifadelere yer verdi, "Gördük ki, Gaziantep'e boşuna 'Güneydoğunun Paris'i' demiyorlar. İzmir'in yarı nüfusuna sahip bir kent ama bizi kat kat katlamış durumda. Organize sanayi bölgesinde 4. etap dolmuş, beşinci etabı açmışlar. 5. etap ilk dört etabın toplam büyüklüğüne eşit. Yüzlerce fabrika harıl harıl çalışıyor. Kalenin etrafındaki binlerce yıllık binalar restore edilmiş turizme kazandırılmış. Onun için son yıllarda Gaziantep görülmeden geçilmeyecek bir kent haline gelmiş. Müzeler kuruyor" diyen Ertan Sayın, 'Şehrin ortasındaki kilometrelerce uzunluğundaki dev park tam bir eğlence alanı. Parkın içinde yer alan Planetaryum tek kelimeyle harika. 2011 yılının başında açılmış. Bir yılda ziyaret eden sayısı 150 bini geçmiş. Bilimle ilgili ne varsa, deneylerle görerek öğreniyor gelenler. 25 dakikalık 4 filmi halinde bir kürenin içinde yatan koltuklara kurulup uzayı tanıyor gezenler. Maliyeti, 7 milyon lira. Gezince insan 'Neden İzmir'de yok?' diye soruyor doğal olarak' vurgusu ile Gaziantep'in sosyal yaşam alanlarındaki zenginliğine ve modern yüzüne de gönderme yaptı.

Yaklaşık 140 kişilik bir grupla Gaziantep gezisine katılan ekibi grupta yer alan Dila adlı küçük bir kızın isteği üzerine verdiği yemeğin ardından Park Antep'e götüren Başkan Güzelbey'in bu hassasiyetinden çok etkilendiklerini belirten Ertan Sayın, 9 yılda İzmir'de küçük bir kız istedi diye bir belediye başkanının lunaparka gitmesi gibi bir durumu hatırlamadıklarını, ekibi kentin her yerinde bizzat gezdiren bir başkan hatırasının hafızalarında olmadığına işaret etti.

Yazısında Gaziantep'ten övgüyle bahseden Sayın, "6 yıl önce gittiğim Gaziantep ile geçen hafta gittiğim Gaziantep arasında dağlar kadar farkı görünce aklıma 8 yıl aradan sonra İzmir'e gelen bir dostumun 'Bu kent hiç mi değişmez' sözü geldi. Yerinde sayıyor İzmir. Saymaya da devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı her salı ve cuma günü sabahın 7'sinde üst düzey bürokratlarıyla biniyor minibüse, kenti dolaşıyor, yapılanlara, yapılmayanlara bakıyor. Her pazartesi sabah 7'de üst düzey bürokratları ve daire başkanlarıyla toplanıp iş programı yapıyor. Cuma akşamı da o iş programının raporunu alıyor. Bizim kentte üst düzey bürokrat başkanı göremiyor, derdini anlatmaya çekiniyor. Bu anlayış başarı getirmez yerinde saydırır."

Gaziantep'te yapılanların İzmir'de uygulanması için zihinsel bir devrime ihtiyaç olduğunun altını çizen Ertan Sayın, "Ve Gaziantep'i görünce, İzmir'de gece yarısı oturup tanıştığım Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i daha da yakından tanıyınca kıskandım!' diyerek yazısını bitirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Asım Güzelbey İzmir Paris Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title