Haberler

Gaziantep'in "Kardeş Şehir" Temsilcileri Başkan Şahin'le Buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 "kardeş şehir" temsilcisiyle buluştu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında kentte gelen 23 kardeş şehir temsilcisi, Şahin'i ziyaret etti.

Sırbistan Parlamentosu eski Milletvekili Sabina Gardareviç, milletvekili olduğu dönemde sıkça Fatma Şahin'in ismini duyduğunu belirterek, "Çalıştığım belediye başkanı, 'sesini iyi çıkar, ayağını yere sert bas, Fatma Şahin gibi ol' derdi. Siz bana rol model oldunuz. Bir kadın olarak belediye başkanlığı işini pek çok erkekten daha iyi yaptığınız görmekten onur ve mutluluk duyuyorum. Ben de sizin açtığınız yoldan devam edeceğim." dedi.

Şahin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

"Sizler bizi geçeceksiniz. İşinizi çok severek yaptığınız zaman başarıyı yakalıyorsunuz. Belediyecilik, insanı merkeze alan bir iştir. Başarının ölçütü, sevgidir. Her ülkeye ve kente özel projelerin geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. 23 kardeş şehirle birlikte ekonomi, eğitim, sağlık ve kültürel çalışmalar başta olmak üzere birçok güçlü projeyi hayata geçireceğiz."

Şahin ayrıca, aynı dille değil aynı ruhla ortak bir noktaya bakıldığı zaman dünyada aşılamayacak engelin olmayacağını da sözlerine ekledi.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, kardeş şehirler arasında eğitim, sağlık ve altyapı çalışmalarına yönelik ortak projeler geliştirme kararı alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title