Haberler

Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yılı

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Demokrasi Meydanı'nda başlayan törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Garnizon Komutanı Kurmay Albay Cemalettin Doğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Derya Bakbak, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Ali Serindağ ve çok sayıda vatandaş ile davetli katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan törende Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Cemalettin Doğan, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından Vali Ata ve Başkan Şahin, 'Gazilik Madalyası'nı bayrağa tokaladı. Ardından, protokol üyeleri ve davetliler, topluca Şehitler Abidesi'ne hareket etti. Gaziantep Garnizon Komutanlığı'na bağlı Garnizon Komutanlığı Saygı Mangası, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı için 'saygı atışı' yaptı. Törene katılan İl Müftüsü Ahmet Çelik, vatanı uğruna hayatlarını kaybeden şehitler için dua etti. Şehitler Abidesi'ni ziyaret eden Vali Ata, Belediye Başkanı Şahin ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Doğan, şehitliğe buket koyarak dua etti.

Tören, Dokurcum Meydanı'nda devam etti. Tören alanına gelen Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, etkinliğe katılan vatandaşların ve öğrencilerin Kurtuluş Günü'nü kutladı.

Törende konuşma yapan Fatma Şahin, "Bugün şehrimiz için çok önemli bir gündür. 93 yıl önce bugün bir destan yazıldı. Bu kale, bu destana şahitlik etti. Çocuk Kamil, Şehitkamil oldu. Ben cesedimi çiğnetmeden Gaziantep'e girdirtmem diyen Şahinbey, şehit oldu. Antep 'gazi' oldu ve ondan sonra Gaziantep oldu. 1915 yılında 1. Dünya Savaşı'ndan sonra İtilaf Devletleri, Anadolu'yu işgal etti. Onların hesabına göre cephane, top, tüfek yoktu, işleri çok kolaydı. Ama milletimizin, hemşehrilerimizin, atalarımızın ve dedelerimizin, Allah, bayrak, vatan aşkını hesaplayamadılar. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır' hesabını yapamadılar. Büyük zafer ve destan kanla yazıldı. Büyük zafer, büyük destan imanla ve aşkla yazıldı. Bize Antepli dedirten şehitlerimizi, atalarımızı, gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, günün anlam ve önlemini belirten şiirler okundu. Daha sonra, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencilere hediyeler verildi. Ödül töreninden sonra, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Mehteran takımı sahne aldı. Davetliler ve protokol üyeleri mehteran ekibini ilgiyle izledi. Törene, silah ve kılıcını kuşanarak katılan gaziler, protokol üyelerini selamlayarak ve tören alanında oyun oynayarak etkinliğe renk kattı.

Mehteran ekibinin gösterisinin ardından tören sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Şehitkamil Erdal Ata Şahinbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title