Haberler

Gaziantep'in Derslik Sorunu Çözülüyor

Gaziantep Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, Bu Yıl Yapacakları Eğitim Yatırımları İçin 45 Milyon 867 Bin YTL Ödenek Ayırdıklarını Söyledi.

Gaziantep Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, bu yıl yapacakları eğitim yatırımları için 45 milyon 867 bin YTL ödenek ayırdıklarını söyledi.

Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Hilmi Teymur ile düzenlediği basın toplantısında, “Eğitim yatırımlarımız sayesinde ikili öğretimde sınıf başına 30 öğrenci hedefimize, bu yılın sonunda yüzde 80 oranında ulaşacağız” dedi.

Gaziantep'in sanayi ve ticarette elde ettiği başarıya karşılık, eğitim alanında bir başarısızlık yaşadığının herkes tarafından bilindiğini ve bu olumsuzluktan “kara leke” olarak bahsedildiğini ifade eden Demir, Gaziantep'in eğitimde başarısının yükseltilmesinde kendilerine de görev düştüğünün bilincinde olduklarını vurguladı.

Bu bilinçle eğitimi öncelikli yatırım alanı olarak belirlediklerini ve bütçelerinden en fazla eğitim yatırımlarına pay ayırdıklarını belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2006 yılı yatırım planlaması yapılırken derslik başına en çok öğrenci düşen okullarda inceleme yaptık. İncelemelerimiz sırasında mevcudu 70 olan sınıflar gördük. Ancak bu okulların bulunduğu mahallelerde okul yapmak için arsa da bulunmuyordu. Çoğu eskimiş olan bu okullarımızı yıkıp yerlerine sınıf kapasitesi daha büyük okullar yaptık. Ancak bahçe alanı az olan okulları bu çalışmamızın kapsamı dışında tuttuk.

Okulların daha önce 330-360 gün olan inşaat süresini, çalışmaları hızlandırarak 180 güne çektik. İnşaatların belirlediğimiz sürede de bitirilebildiğini gördük. İnşaat süresini kısaltırken kaliteden taviz vermedik, işini düzgün yapmayan müteahhitlere yaptırım uygulamaktan geri kalmadık.”

“FİZİKİ KOŞULLAR BAHANE EDİLEMEYECEK”

Demir, Gaziantep'te yıllar itibarıyla eğitime ayırdıkları paya değindi.

2002 yılında 7 milyon 40 YTL olan ödeneğin, 2003'te 8 milyon 504, 2004'de 22 milyon 199, 2005'de 21 milyon 186 ve 2006'da 20 milyon 308 bin YTL olduğunu ifade eden Demir, eğitim yatırımları için bu yıl ayırdıkları ödeneğin ise 45 milyon 867 bin YTL olduğuna dikkati çekti.,

Bu ödenekle 634 derslik yaptıracaklarını vurgulayan Demir, şunları anlattı:

“2007 yılında eğitim yatırımlarımız için Bakanlığın tahsis ettiği 10 milyon 867 bin YTL yanında bizim ayırdığımız 15 milyon YTL ödeneğimiz vardı. İl Genel Meclisinin aldığı kararla eğitim yatırımları için 20 milyon YTL de ek ödenek tahsis edildi. Toplam 45 milyon 867 bin YTL'ye ulaşan ödenekle ilköğretim için derslik yanında liseler de inşa ettireceğiz.

Gaziantep'in eğitim alanında yaşadığı başarısızlığın sınıf mevcutlarının fazla olmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. Okul ve derslik yaptırımlarımızı tamamladığımızda başarısızlık nedeniyle arkasına sığınılan bu gerekçe ortadan kalkmış olacak. Öğretmenlerimiz kalkıp da '70 kişilik sınıfta öğrencilerime ben ne öğretebilirim ki' diyemeyecek. Eğitimdeki başarısızlık için fiziki koşullar bahane edilemeyecek.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title