Haberler

Gaziantep Huzurevinde Kalmak Istemeyen Yaşlı Kadın Eve Yerleştirildi

Gaziantep'te garajda komşularının yardımıyla yaşarken götürüldüğü huzurevinde kalmak istemeyen 87 yaşındaki Ümmühani Dağcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan eve yerleştirildi.

Gaziantep'te garajda komşularının yardımıyla yaşarken götürüldüğü huzurevinde kalmak istemeyen 87 yaşındaki Ümmühani Dağcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan eve yerleştirildi.

Şahinbey İlçesi'ne bağlı Narlıtepe Mahallesi'nde bir garajda elektriği ve suyu olmadan, komşularının yardımıyla yaşayan Ümmühani Dağcıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Gaziantep Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi. Dağcıoğlu, burada kendisini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Yaşlı kadının merkezde kalmak istemediğini ve kendi mahallesinde yaşamak istediğini söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ev kiralandı. Yaşlı kadın, içerisine eşya alınan 2 katlı binanın girişindeki 3 odalı eve yerleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni evinde yaşamaya başlayan Dağcıoğlu'nu ziyaret edip sohbet etti.

Fatma Şahin, Türkiye'nin sosyal devlet olduğunu belirterek, "Teyzemizin ne istediği önemliydi. Huzurevinde kalmak istemedi. Müstakil bir evde rahat etmek istedi. Burası eski kaldığı yere de yakın. Aynı çevrede rahat edebileceği bir ev. Teyzemiz nasıl mutlu ve huzurlu olacaksa bundan sonraki ömrünü nasıl yaşamak istiyorsa, onun dediği gibi yapalım istedik. Teyzemiz burayı istediği için kalacağı yeri güzelleştirdik. Belediyemiz gerekli destekleri verecek. Artık kimseye muhtaç olmadan burayı çevirecek gücü var. İyiyi çoğaltmak için çalışıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin aracılığıyla eve yerleşen Dağcıoğlu ise, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Buradaki komşularım çok iyi. Benimle ilgileniyorlar. Allah devletimizden razı olsun. Burası çok iyi. Tam da istediğim gibi oldu. Bu süreçte de çocuklarımdan kimse gelmedi. Onlar bana sahip çıkmadı, ama devletim beni yalnız bırakmadı" diye konuştu

Dağcıoğlu, kendisini ziyarete gelen Fatma Şahin'e evini gezdirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fatma Şahin Gaziantep Şahinbey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title