Haberler

Gaziantep: Gaziantep'te Yerel Yönetimler

Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Metin Özkarslı, çok amaçlı hizmet veren sosyal tesislerin sayısını her geçen gün artırdıklarını söyledi.

Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Metin Özkarslı, çok amaçlı hizmet veren sosyal tesislerin sayısını her geçen gün artırdıklarını söyledi.

Selimiye El Beceri Kursu'nu başarıyla tamamlayan 56 kursiyere sertifika verilirken, törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, el beceri kurslarında 3 yıl içerisinde 3 bin 899 kursiyerin eğitim gördüğüne dikkat çekti. Kurslar sayesinde hanımların hem meslek öğrendiğini hem de aile ekonomisine katkıda bulunduğunu belirten Özkarslı, "17 ayrı kurs yerinde eğitimler devam ediyor, bugün ise Selimiye Mahallesi El Beceri Kursu'nun sertifika törenini gerçekleştirdik. Burada 60 kursiyerimiz eğitim gördü ve 56 kişi sertifika almaya hak kazandı. Buradaki kursiyerlerimiz 1 yıl boyunca mefruşat, makine nakışı dallarında eğitim gördü ve bugün el emeği göz nuruyla yaptıkları el işlerini bir sergide topladı. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

Şehitkamil Belediyesi olarak el beceri kurslarının yanı sıra satranç, halk oyunları, karate, tekvando, bilgisayar, İngilizce ve bağlama kurslarının da devam ettiğine dikkat çeken Özkarslı, çok amaçlı hizmet veren sosyal tesislerin sayısını her geçen gün artırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Sosyal belediyecilik alanında önemli adımlar attığımıza inanıyorum. Kurslarımızdan her yıl binlerce gencimiz faydalanıyor. Amacımız, bu hizmetimizi ilçemizin tüm kesimlerine yaymaktır. Bu nedenle sosyal tesislerimizin yanı sıra belediyemize kazandırdığımız Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde birçok branşta hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu vesileyle kurslarımızda emeği geçen tüm kursiyerlerimizi ve usta öğreticilerimizi kutluyorum."

Özkarslı, daha sonra kursiyerlerin açtığı sergiyi gezerek, kurs öğretmenlerinden bilgi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title