Haberler

Gaziantep: Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 85. Yıldönümü Törenleri

Gaziantep Savunması Sırasında Fransız Askerleri Tarafından Dokurcum Değirmeni'nde Katledilen 14 Çocuk İçin '14 Şehit Anıtı'nın Temeli Törenle Atıldı.

Gaziantep savunması sırasında Fransız askerleri tarafından Dokurcum Değirmeni'nde katledilen 14 çocuk için '14 Şehit Anıtı'nın temeli törenle atıldı.

Kale altı civarında yapılacak olan anıtın temel atma törenine, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Tüzmen, Gaziantep savunması sırasında kentin korunması için büyük mücadeleler verildiğini ve bu sırada Fransızların katliam yaparak bölgeyi ele geçirmek istediğini söyledi.

14 çocuğunda Fransız askerleri tarafından hunharca katledildiğini anlatan Bakan Tüzmen, "Cepheye erzak taşırken Fransız askerleri tarafından katledilen 14 şehidimiz için burada anıt dikilmesi gerçekten güzel bir olaydır. Yapılan anıt bu topraklar üzerinde yaşayan herkese ibret olsun. Bu vatanın ne zor şartlarda bugüne getirildiği unutulmasın. Bu anıtın dikilmesinde emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise temeli atılan anıta bütün Gaziantepliler'in katkı sunması gerektiğini belirterek, "Biz burada bu anıtı dikerken, yapılan Fransız soykırımını ölümsüzleştirmek istiyoruz. Büyük bir proje olan bu anıta tüm Gaziantepliler'in desteklerini bekliyoruz. Açtığımız banka hesap numarasına temsili olarak Gaziantepliler 1 YTL de olsa katkı sunsunlar ki, burada emekleri olsun" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Tüzmen ve protokol üyeleri, kürekle temele ilk harcı attı. Temeli atılan '14 Şehit Anıtı'nın, 2 bin metrekare alana sahip olduğu ve yaklaşık 3 ay sürecek çalışmanın ardından bitirilmesi planlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title