Haberler

Gaziantep: Gaziantep'de "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma" Semineri

Gaziantep Ticaret Odası (Gto), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği İşbirliği ile "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Çözüm Önerileri" Konulu Seminer Gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği işbirliği ile "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Çözüm Önerileri" konulu seminer gerçekleştirildi.

GTO Meclis Salonu'ndaki seminerin açış konuşmasını yapan GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, Gaziantepli firmaların incelendiğinde yüzde 95'inin aile şirketi olarak kurulduğunu gördüğünü belirtti. Ölçal, krizler ve giderek zorlaşan ekonomik şartlarda ayakta kalmak için ciddi çabalar gösterildiğini kaydederek, ''Hassasiyetimizin temelinde, Türkiye'nin en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri olan ilimizde, firmalarımızın kurumsal bir yapıya kavuşarak başarılarını sürekli arttırmalarına destek olmak gerekir'' dedi.

Gaziantep'in girişimci ruhu, üretim potansiyeli ve ihracattaki başarısı ile dünyanın ilgisini çeken bir kent olduğunu ifade eden GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal,''Kurumsallaşma, bir işletmenin istikrarlı bir sisteme kavuşması anlamına geliyor. Kurumsallaşamayan aile şirketleri, başta performans eksikliği olmak üzere strateji yetersizliği, aile içi sorunlar ve nitelikli yönetici bulma gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle aile ve patron şirketlerinde yeniden yapılanma ve kurumsallaşma, uluslararası rekabet ortamında ayakta kalabilmek ve yaşayabilmek için çok önem taşıyor'' diye konuştu.

Ölçal, yüzde 95'i aile şirketi olarak kurulan Gaziantepli firmalar için kurumsallaşmanın çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Seminerde daha sonra Dünya Gazetesi'nden Taylan Erten, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nden Yalçın Nak ve Fikret Sebilcioğlu, katılımcılara kurumsallaşma ve aile şirketlerinde yaşanan sorunlar hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title