Haberler

Gaziantep: Gapgiad'dan Seçim Uyarısı

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (Gapgiad) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Mutafoğlu, 2007 Yılında Yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerden Ekonominin Etkilenmeyeceğini Söyledi.

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Mutafoğlu, 2007 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerden ekonominin etkilenmeyeceğini söyledi.

Mutafoğlu, yaptığı açıklamada, seçimler konusunda ekonomide belli bir duraklamadan geçileceğini, ancak ülkenin yolunun açık olduğunu belirtti. Mutafoğlu, seçim dönemlerinde ülkeyi krize ve kaosa sürükleyerek buradan bir medet ummak isteyenlerin beklentisinin boşa çıkacağını kaydederek, ''Türkiye, geçmişte krizlerden çok ders çıkardı ve bir daha böylesi bir hataya düşmek istemiyor. 2007 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerden ekonomi etkilenmez. Ülke ekonomisinin önü aydınlık'' diye konuştu.

Türkiye'de ekonominin, artık dayanıklı olduğunu, ancak ''Ekonomi siyasi gelişmelerden hiç etkilenmez'' demenin de doğru olmadığını ifade eden Mutafoğlu, şunları söyledi:

"Bugün faizlerin yüksek olması dünya ekonomisindeki son gelişmelerle ilgili ise de içerideki olumsuz siyasi havanın da kısmen bu yükselişte payı bulunuyor. İşadamları olarak ülkede gerginlik istemiyoruz. Türkiye'deki bazı çevreler cumhurbaşkanlığı seçimine özel ilgi gösteriyorlar. Ancak biz yatıştırıcı ve devamlılık tavrımızı sürdüreceğiz. Buna hem sanayicimizin hem de ülkemizin ihtiyacı var. Merkez Bankası'nın yüksek döviz rezervleri, Hazine'nin yüksek nakit rezervleri birer tedbirdir. Hükümetin AB konusundaki kararlılığı ve yapısal reform çalışmaları birer tedbirdir. Türkiye'deki değişimler, dünyada hayranlıkla karşılanıyor, ülke ekonomisi geçmişe oranla iyileşti.''

Mutafoğlu, krizlerde tecrübe kazanmış ve kriz yönetmeyi bilen insan kaynağının en büyük değer olduğunu dile getirerek, ''Türkiye olarak dünyada daha fazla büyümek ve AB ile bu büyümemizi ülke sınırları dışında daha etkin hale getirmek istiyoruz. Özellikle Türkiye'de gayrimenkule ve otomotiv sektörüne büyük ilgi var. Bunlar ilk hamlede olanlar. Bu sektörlerin dışında Anadolu ve İstanbul'un çevresinde KOBİ dediğimiz kurumlara da ilgi olacağını düşünüyorum. Oto yan sanayiinde de gelişmeler ve atılımlar var. Bunun yanında tekstilde de olacak. Turizme de daha fazla yatırımcı gelecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title