Haberler

Gaziantep: Eğitim-sen'den Kitap Uyarısı

Eğitim-sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, Yeni İlköğretim Müfredatında Okutulan Ders Kitaplarının İçeriğinin, Eğitim Sürecini ve Öğrencileri Pek Çok Yönden Olumsuz Etkilediğini Söyledi.

Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, yeni ilköğretim müfredatında okutulan ders kitaplarının içeriğinin, eğitim sürecini ve öğrencileri pek çok yönden olumsuz etkilediğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, hazırladığı bir yönetmelikle Talim Terbiye Kurulu'nun en önemli görevlerinden birisi olan ders kitaplarının inceleme işini İlk, Orta, Mesleki ve Teknik Öğretim Genel müdürlüklerine devretmek istediğini belirten Bozgeyik, "Hazırlanan yönetmelikle Bakanlık, yetişmiş elemanlarını işlevsiz hale getirme peşindedir. Bununla birlikte genel müdürlüklerde inceleme kriterlerinin ve komisyon elemanlarının niteliklerinin nasıl olacağı kuşkuludur. Son günlerde 100 temel eser ve eğitimle ilgili diğer konularda skandallarla gündeme gelen Milli Eğitim Bakanlığı, yeni bir kaos ortamı yaratarak, eğitimin içeriğinde kendi siyasal eğilimleri doğrultusunda değişiklikler yapmak ve siyasal kadrolaşmayı yaygınlaştırmak amacındadır. Nitekim son birkaç ayda ders kitaplarının içeriği ile ilgili olarak basına yansıyanlar, ders kitaplarında yer alan bilim dışı, dogmatik ve yanlış bilgilerin varolduğunu ortaya çıkarmıştır. Ders kitaplarının yeni baskılarında sürekli bir takım değişiklikler yapılmaktadır'' diye konuştu.

Bozgeyik, Eğitim-Sen olarak, içinde bilim dışı, abartılı, dogmatik bilgilerin ve yaklaşımların yer aldığı ders kitaplarının tespit edilmesini talep ettiklerini ifade ederek, ''Aksi takdirde milyonlarca çocuk ve gencimizin beyinleri, daha küçük yaşlardan itibaren bilim dışı hurafelerle doldurulacak. Bundan en büyük zararı gelecekte yine Türkiye görecektir'' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title