Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Tohum Desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, Araban ilçesindeki 320 çiftçiye 160 ton buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, Araban ilçesindeki 320 çiftçiye 160 ton buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan iklimin ve güneşin Türkiye'de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en önemli kaynağının insan olduğunu, kendilerinin de yola çıkarken insanı kalkındırmayı hedeflediklerini vurgulayan Şahin, göreve geldiği günden bu yana her zaman çiftçinin yanında olmaya gayret ettiğini anlattı.

Şahin, Araban kırsalında oğlak ölümleri yaşandığını öğrendiğini ifade ederek, "Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına oğlak ölümlerinin önlenmesi için çalışma başlatılması talimatı verdim. Başlattığımız çalışmalar sayesinde de oğlak ölümlerinin yüzde 30'unu engelledik. Artık altyapı belediyeciliği bitti. Önümüzdeki dönemde de inşallah insan odaklı çalışmalarımıza hız vereceğiz." diye konuştu.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilere 5 yıldır tohum, yem ve arıcılık desteği sağladığını dile getirerek, Şahin'e teşekkür etti.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, törende, Başkan Fatma Şahin'e plaket verdi.

Konuşmaların ardından 320 çiftçiye 500'er kilogram buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Araban Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title