Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Beko Basketbol 1. Lig'de

Türkiye Erkekler 2.Basketbol Play-off yarı final mücadelesinde deplasmanda Selçuk Üniversitesini 75-80 mağlup eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor BEKO Basketbol 1.Lig'e yükseldi.

Türkiye Erkekler 2. Basketbol Play-off yarı final mücadelesinde deplasmanda Selçuk Üniversitesini 75-80 mağlup eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor BEKO Basketbol 1. Lig'e yükseldi.

Türkiye Basketbol 2. Lig final maçlarında Selçuk Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Spor karşılaşmasında, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı'nı 5 sayı farkla yenerek 1.lige yükseldi.

19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleşen çekişmeli maçta taraftarların ilgisi çok büyük oldu. Şampiyonluğa yüzde yüz inanan Mavi-beyazlı basketbolcular büyük çekişme içinde geçen mücadelenin son periyotunda üstünlüğü eline geçirince Gaziantep'i 1. ligde temsil etme hakkını elde etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer'de maçı izledi. Mavi Beyazlı ekibe destek olmak üzere Konya'ya giden 200 kadar Gaziantepli taraftar ile Konya Selçuk Üniversitesi'nde okuyan Gaziantepli 50 öğrenci, 19 Mayıs Spor Salonu'nu dolduran Konya taraftarına rağmen maçın sonuna kadar takımlarını destekleyerek moral verdiler.

Maçı izlemek üzere Konya'ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Bu başarı azmin, inancın, zaferi ve biz birinci lige çıkacağımızı baştan beri inanıyorduk. Başta oyuncu arkadaşlarımız ve başlarında olan yöneticileri kutluyoruz. Başarıyı hiç küçümsememek lazım ve dar imkanlarla sınırla olanaklarla başardık. Böyle bir başarı elde ettiğimiz için çok mutluyum" dedi.

İnanılmaz duygular yaşadığını belirten Gaziantep Büyükşehir Basketbol Şube Başkanı Güven Güzelbey ise, "Bu tek maç sonucunda elde edilen değil, uzun ve büyük emeklerin sonunda elde edilmiş bir başarıdır. Üç sezon içerisinde takımın nereden nereye geldiğini ve zorlu süreçte kimlerin nasıl destek verdiğini özellikle unutmamak gerekiyor. Bu takım Gaziantep Basketbolu'na 20 yıl sonra geldi. Bu yüzden Gaziantep Basketbolu'na emek verenlerin unutulmaması, hatırlanması en büyük dileğim. Hep, birlikte başaracağız demiştik, birlikte de başardık. Oyuncularımıza, teknik adamlarımıza, hepsinden önemlisi bize inan, bizi destekleyen seyircilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun Gaziantep" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımı; Serhat Uğur 7 (4 ribaund- 3 asist), Erden Eryüz 9 (4 ribaund- 3 asist), Mesut Ademoğlu 2 (3 ribaund), Murat Göktaş 7 (1 ribaund), Umut Durmuş 4 (1 ribaund- 1 asist), Hadi Doğan 6 (2 ribaund- 1 asist), Ahmet Kaplan 11 (3 ribaund- 1 asist), Salih Uğraşan 13 (2 ribaund), Antabia Giovonte Waller 19 (6 ribaund- 1 asist), Tremaine Ford 2 (1 ribaund) ile oynadı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title