Haberler

Gaziantep: Bakan Tüzmen Gaziantep'te

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'yi, Son 4 Yılda Gerçekleştirdikleri Kalkınma Hamlesi ile Üreten ve Ürettiğini İhraç Eden Bir Ülke Haline Getirdiklerini Söyledi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'yi, son 4 yılda gerçekleştirdikleri kalkınma hamlesi ile üreten ve ürettiğini ihraç eden bir ülke haline getirdiklerini söyledi.

Bakan Tüzmen, Gaziantep'teki ziyaretleri kapsamında AK Parti İl Binası'nda partililerle bayramlaştı. Partililerin bayramlarını kutlayan Tüzmen, kendisi ile bayramlaşmaya gelen çocuklarla harçlık verdi. Bakan Tüzmen, bayramlaşmanın ardından yaklaşık 6 ay önce Şırnak'ta şehit düşen Üsteğmen Hakan Özcan'ın ailesini ziyaret etti. Şehit Üsteğmen Hakan Özcan'ın babası Mehmet Özcan ile bir süre görüşen Tüzmen, bölücü terör örgütünün yıllardan beri ülkenin huzurunu bozduğunu belirtti. Tüzmen, ''Dünyanın her yerinde kanla bir yere varılamayacağını herkes görmüştür'' dedi.

10 yıl öncesine kadar Türkiye'nin bir tarım ülkesi konumunda olduğuna dikkat çeken Tüzmen, ''Türkiye bugün ise, bir sanayi ve ticaret ülkesi haline gelmiştir. Türkiye'yi, 4 yılda gerçekleştirdiğimiz kalkınma hamlesi ile üreten ve ürettiğini ihraç eden bir ülke haline getirdik. Hem terörün belini kırdık hem de kalkınmayı başardık. Bu yılın ilk 10 ayında 82 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Yıl sonunda ise 84 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Tüzmen, daha sonra Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Gaziantep Huzurevi ve Gaziantep Çocuk Yuvası'nı da ziyaret eden Tüzmen, huzurevinde kalan yaşlılar ve yuvadaki çocukların bayramlarını kutladı. Yaşlılara ve çocuklara çeşitli hediyeler sunan Tüzmen, daha sonra Bülbülzade Vakfı'nda partililerle basına kapalı özel bir toplantı yaptı.

Tüzmen'in Gaziantep'teki ziyaretlerine Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin ile Ahmet Uzer ve AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title