Haberler

Gaziantep: Bakan Eker Gaziantep'te

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, başlattıkları biodizel projesine verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, başlattıkları biodizel projesine verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep'te AK Parti İl Başkanlığına yaptığı ziyarette biodizel projesiyle ilgili bilgi verdi. AK Parti hükümetinin Biodizel enerji üretiminde kullanılan yağ bitkilerine gerekli destek ve pirimi verdiklerini söyleyen Bakan Eker, yağ bitkilerine verecekleri desteğin artacağını kaydetti. Bakan Eker, yağ bitkilerine kilogram başına 20 YKR verildiğini hatırlattı.

Bitkisel yağ üretimi için teşvik ve prim verdiklerini hatırlatan Bakan Eker, "Tarım ürünlerinde verilen prim oranını 186 milyar YTL'den 920 milyar YTL'ye çıkardık. Bu verilen primler arasında Biodizel enerjisinde kullanılan yağ bitkilerine verilen destek oranı arttırılmıştır. Biodizel projesinde hükümetimiz yerli üretim şartı olmak üzere ÖTV'yi sıfırladı. Dolayısıyla daha ucuz ve daha verimli üretim desteklenmiş oldu" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı ziyareti sonrası Gülloğlu baklava üretim tesislerini gezen Bakan Eker, baklavanın yapım aşamasını baştan sonra inceledi. Tesislere girerken önlük, başlık ve galoş giyen Eker, baklavanın nasıl yapıldığı ve lezzetini nasıl yakalandığı hakkında Güllüoğlu Baklavaları Sahibi Ömer Güllü'den bilgi aldı.

Daha sonra Suriye sınırı yakınında bulunan Kayacık Barajı bölgesindeki Hacıağa ve Demirkonak köylerini gezen Bakan Eker, buradaki tarım alanlarının toplulaştırma bölgesini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Tarım alanlarının parçalanmaması için bakanlığının Kayacık Barajı bölgesindeki 100 bin dönümlük alanda, tarım toprakları toplulaştırma ve sulama projesi başlattığını belirten Eker, "Bu bölgede 100 dönüm hektar alanda toplulaştırma projesi yapıyoruz. Toplulaştırma projesi ile bu bölgede daha çağdaş ve daha modern tarım yapılması için alt yapı hazırlıyoruz" diye konuştu.

Hayvancılık yapılmayan Hacıağa Köyü'nde kendisine ikram edilen ayranı içerken, gün boyunca kendisini takip eden basın mensuplarına kendi eliyle ayran ikram etti. Bakan Eker'e gezisi boyunca Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu ile AK Parti Gaziantep milletvekilleri eşlik etti. Bakan Eker, ayrıca toplulaştırma alanında biodizel enerjisinde kullanılan kanola ve ispir bitkisinin yetiştirilmesi talimatını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title