Haberler

Gaziantep: Alman Büyükelçi Cuntz'un Gaziantep Ziyareti

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Almanya'nın, Yatırım ve Ticaret Hacmi Açısından Türkiye'nin En Büyük Ticaret Ortağı Olduğunu Söyledi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Almanya'nın, yatırım ve ticaret hacmi açısından Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olduğunu söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkan Vekili Mehmet Özmen'i ziyaret eden Cuntz, Gaziantep'in, her geçen gün artan sanayi ve ticaret hacmi açısından Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini çektiğini belirtti. Gaziantep'teki incelemeleri sırasında her sektörden sanayicilerin ortak şekilde çalıştıklarını gördüğünü ifade eden Cuntz, ''Burada işverenin müteşebbisliği çok önemli ama işçi de bir o kadar önemli. Eğitimli ve çalıştığı sanayi dalında bulunan makine ve ekipmanlara cevap verecek konumda olması işveren için çok önemli'' diye konuştu.

Almanya'nın, yatırım ve ticaret hacmi açısından Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olduğunu kaydeden Büyükelçi Cuntz, ''Bu uzun yıllardan beri bu şekilde seyrediyor. Almanya, Türkiye'ye en çok ihracat yapan ülkeler arasında başı çekiyor. Almanya'ya ithal edilen ürünler arasında belki bu kadar çok ön planda değiliz. Ama Almanya burada turizm konusunda da birinci sırada. Almanya'dan gelen turist sayısı bunun bir kanıtı. Türkiye'den Almanya'ya yapılan ihracatın son 6 ay içerisinde çok fazla arttığını biliyoruz. Umuyorum önümüzdeki dönemde de Almanya ile Türkiye arasındaki işbirliği artarak devam eder" dedi.

GSO Başkan Vekili Mehmet Özmen de, Almanya'nın, Türkiye'nin genel ihracatında ikinci sırada bulunduğunu, AB ülkeleri arasında ise ilk sırayı aldığını belirterek, ticaret hacminin artırılması için iki ülke yetkililerinin daha çok çaba sarf etmesi gerektiğini ifade etti. Özmen, Alman firmalarını Gaziantep'te yatırım yapmaya davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title