Haberler

Gaziantep Ak Partili Gül Türkiye'de Fiilen Yarı Başkanlık Uygulanmaktadır

Ak Partili Gül Türkiye'de fiilen yarı başkanlık uygulanmaktadırAK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Türkiye'de yarı başkanlık sisteminin uygulandığını belirterek, Fiilen şu anda yarı başkanlık uygulanmaktadır.

Ak Partili Gül Türkiye'de fiilen yarı başkanlık uygulanmaktadır

Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Türkiye'de yarı başkanlık sisteminin uygulandığını belirterek, Fiilen şu anda yarı başkanlık uygulanmaktadır. Bu fiili olan durumun hukuki hale gelmesi için de yeni Anayasa konusundaki çalışmalarımız sürüyor dedi.

Ak Parti Gaziantep İl binasında Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Danışma meclisinde konuşan Abdülhamit Gül hükümet olarak terörle mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Hükümetin önceliğinin terörle mücadele ve ekonomik istikrar olduğunu anlatan Gül şöyle dedi Hükümetimiz öncelikli konularından birisi terörle mücadele, birisi ekonomik istikrarı korumak ve daha ileri noktaya götürmek, bir diğeri ise siyasi ve hukuki reformları gerçekleştirmektir. Terörle ilgili olarak arkadaşlar terörün dini yoktur dedik ya bakın bu mübarek Ramazan ayında 14 canımıza kıydılar İstanbul'da. Yine Midyat'ta emniyetimize yapmış oldukları saldırılarda polisimizin, 6 aylık karnında bebeğini taşıyan polisimizin canına kıydılar. Gerçekten bu terörün, teröristlerin dini imanı olmadığının açık bir göstergesidir. Ramazan ayıda bile kendi sözde bölge halkının hakkı için hukuku için sözde mücadele verdiklerini söyleyen terör odaklarının maskeleri bir bir yine inmiştir. Bakınız Türkiye 30 yıldır bu terörle mücadele ediyor ama Ak Parti hükümetleri ile beraber şunu bir kez daha tüm teşkilatlarımızın huzurunda ifade ediyoruz ki gerek Ak Parti, gerek hükümetimiz, emniyetimiz, askerimiz, bütün güvenlik bürokrasisi olarak tek bir terörist bile kalmayıncaya kadar, silahların hepsi gömülünceye kadar terörle, teröristlerle mücadele sonuna kadar devam edecek. Asla terörle mücadele konusunda bir an bile duraksama olmayacak, bir an bile gevşeme olmayacak bu mücadele kararlı bir şekilde devam edecek. Türkiye ne zaman başını kaldırsa terörle içimizde bir takım farklı oyunlar kurarak Türkiye'yi diz çöktürmeye çalışıyorlar. Burada hiç bir şekilde başarılı olamayacaklar. Hem PKK ile hem DEAŞ ile hem de terör örgütü olan Paralel Devlet Yapılanması FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz devam edecek. Elbette bürokraside ve farklı yerlerde maalesef bunların uzantıları var ama bu konuda gerekli yasal çalışmaları ve kalıcı bir şekilde Türkiye'nin birliğine kasteden bu yapılarla mücadelemizi gerek Milli Güvenlik Kurulu, gerekse hükümetimiz kararlı bir şekilde sürdürüyor.

DOKUNULMAZLIK YASASI KONUSUNDA TOP YARGIDA

Meclisten geçen dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören yasa ile ilgilide konuşan Gül, yargının verdiği karara herkesin uyacağını vurgulayarak, şöyle konuştu

Dokunulmazlık ilgili bir hususu terör ve teröristlere destek verenlerin mahkeme önüne gitmesiyle ilgili bir konuyu Anayasa değişikliği teklifi vererek meclisin gündemine taşıdık. Çok değerli milletvekili arkadaşlarımızla beraber imzaladığımız, Ak Parti'nin önerisi olarak, Türkiye'de dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak, teröristin evine gidip taziyede bulunan, teröriste silah taşıyan, teröristle sarılıp bizim şehidimizin ahını alan, şehidimizin kanı yerdeyken teröristle omuz omuza birbirine sarılarak, mecliste de gelip milletvekilliği yapmak isteyenlerden milletimiz rahatsız olduğu için biz bu teklifi verdik. Gazi mecliste teröre destek veren hiç kimse kalmasın yargı önüne, mahkeme önüne gitsin diye bu teklifimizi verdik. Yine bazı milletvekillerimizin ve meclisteki diğer siyasi partilerin bir kısmının desteğiyle bu Anayasa değişikliği kabul edildi ve Cumhurbaşkanımız onayladı. Şimdi artık dokunulmazlık yasası meselesinde top yargıdadır. Yargı bağımsızdır, yargı tarafsızdır, yargı hiç bir telkin altında kalmaz. Yargının vereceği kararı bizde siyasiler olarak ilgiyle takip ediyoruz.

FİİLEN YARI BAŞKANLIK VAR

Kendisinin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yer aldığını hatırlatan Abdülhamit Gül, yeni Anayasa için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Yeni Anayasa'nın Türkiye'nin gündeminde olduğunu ve beklemeye son vererek yeni Anayasa'nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Gül şunları dedi 12 Eylül Anayasası yürürlüğe girdiğinden beri bu Anayasa ile ilgili eleştiriler hep sürdü. Kimse bu Anayasa'dan memnun değil. 'Hadi değiştirelim yeni Anayasa yapalım' dediğimizde de başta ana muhalefet CHP masadan hemen kalkmayı başardı. Yeni Anayasa yapma iradesinin olmadığını da gösterdi. Türkiye'de artık 2007 referandumu ile birlikte 'Cumhurbaşkanını ben seçeceğim' diyen milletin iradesi, gönlü, en azından partili Cumhurbaşkanlığı, yarı başkanlık ve başkanlık sistemli Türkiye'nin tartışılması yönünde bir özlemi vardır. Zaten fiilen de şu anda yarı başkanlık uygulanmaktadır. Bu fiili olan durumun hukuki hale gelmesi için de yeni Anayasa konusundaki çalışmalarımız sürüyor. Ümit ediyoruz ki çoğulcu, özgürlükçü, kuvvetler ayrılığını takip eden ve millet iradesini egemen kılan, vesayet iradesini ortadan kaldıran yeni Anayasa'yı hep birlikte yapmak nasip olur.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdülhamit Gül Gaziantep AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title