Haberler

Gazi Mustafa Kemal'de Açılış ve Sertifika Töreni Düzenlendi

Karabük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İş Birliği ile Yaklaşık Bir Ay Önce Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda Başlayan Okuma Yazma ve Bilgisayar Kursunun Sona Ermesi ile Birlikte Okulda Sertifika Töreni ve Okul Kütüphanenesi ile Atatürk Büstü'nün Açlış Töreni Yapıldı.

Karabük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile yaklaşık bir ay önce Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda başlayan okuma yazma ve bilgisayar kursunun sona ermesi ile birlikte okulda sertifika töreni ve okul kütüphanenesi ile Atatürk Büstü'nün açlış töreni yapıldı.

Sertifa dağıtımı, Kütüphane ve büst açılışına katılan Vali Can Direkçi, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Türk bayrakları ve alkışlarla karşılandı. Vali Can Direkçi, düzenlenen açılış ve sertifika dağıtım töreninde, burada yaptığı konuşmada gelecek yıl okula 12 derslikli bir ek bina yapılacağı müjdesini verdi. Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun çok güzel çalışmaları olduğunu belirten Direkçi, "Bu çalışmaları biz yakından takip ediyoruz. Bu çalışmaları yürüten değerli Müdür arkadaşımız Mehmet Ali Beye ve Müdür Yardımcılarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza, onlara destek veren Mahalle halkımıza ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu yapılanları biz kamu kaynakları ile yapmış olsaydık bu kadar çok sevilmezdi. Çok anlamlı bir birliktelik sergilenmiş. Burada bir taraftan velilerimizin destekleri sürüyor, bir taraftan da hayırseverlerimizin destekleri sürüyor. Kardeş Kurum Kardeş Okul projesi ile oluşturduğumuz kardeşlik ilişkisinden doğan güzellikler ortaya konmuş. Yine komşu bir sanayi tesisimizin çok değerli katkıları olmuş. Ben bu nedenle de Çelsantaş A.Ş. Müdürü Mustafa Üstün'e ve Çankırılılar Derneği Başkanı Aydın Ülvan'a, yine Eczacılar Birliği Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca diğer destek veren tüm kurumlarımıza da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

YÜZDE YÜZ OKUMA - YAZMA SEFERBERLİĞİ Bugüne kadar merkezde toplam 50 bilgisayar kursu açtıklarınıda ifade eden Direkçi, "Bu bilgisayar kurslarına toplam 737 vatandaşımız katıldı ve belge almaya hak kazandı. Karabük'te herkes okur-yazar olsun istiyoruz. Bu rakamı yüzde 100'e çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Karabük merkezde 2007-2008 öğretim yılında 7 okuma-yazma kursu açtık. Buralarda 99 vatandaşımıza okuma-yazma imkanı sağlandı. Karabük Halk Eğitim Merkezi olarak istihdamı geliştirmek açısından özellikle mesleki ve teknik eğitimi geliştirmek konusunda önemli çalışmalar yürütülüyor. Burada açılan 145 kursumuza 2 bin 509 kursiyerimiz katıldı. Toplam 198 kursumuzla birlikte 3 bin 527 kursiyerimiz bu kurslardan faydalandı. Bin 626'sı da şimdiye kadar belge aldı. Diğerleri de bu kursların bitiminde belge almaya hak kazanacaklar" diye kaydetti..

Konuşmaların ardından Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun Kütüphanesinin yapılmasında, Okulun tuvaletlerinin onarımında ve Atatürk büstünün yapımında emeği geçen Çelsantaş adına Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcı'ya, Okulun Kardeş Kurumu olan Karabük Eczacılar Odası Birliği adına Ebru Savaşçı'ya ve Çankırılılar Derneği adına Efe Satılmış Çeştepe'ye, Vali Can Direkçi tarafından birer teşekkür belgesi verildi.

Sertifika töreninin hemen ardından Kütüphanenin ve Atatürk Büstünün açılışı Vali Can Direkçi tarafından gerçekleştirildi.

(YE-ET-Y) 13.05.2008 19:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title