Haberler

Gazi Koşusu 'Inspector'ün

Türk at yarışçılığının derbisi, Ulu Önder Atatürk adına bu yıl 81.'si düzenlenen Gazi Koşusu'nu, Ömer Kaya'nın jokeyliğini yaptığı ''Inspector'' isimli safkan kazandı.

Veliefendi Hipodromu'nda çim pistte 2 bin 400 metre mesafede yapılan 3 yaşlı 22 İngiliz tayının katıldığı koşuda, Hayrullah Doğan'ın sahibi olduğu ''Inspector'' isimli safkan, uzun süre önde götürdüğü yarışta varış çizgisini ''Arsenic'' isimli atla birlikte geçti. Varış hakemlerinin foto finish resmiyle karar verdiği yarışta ''Inspector'' ''2.30.20''lik derecesiyle burun farkıyla birinci oldu.

Yarışta 2. sırayı jokeyi Halis Karataş ile ''2.30.21''lik derecesiyle ''Arsenic'', 3. sırayı jokeyi Akın Sözen ile ''2.30.81''lik dereceyle ''Salvatore'', 4. sırayı da jokeyi Gökhan Yıldız ile ''2.30.90''lık dereceyle ''Prince Martin'' isimli safkan aldı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün at üzerindeki som gümüş heykelinden oluşan birincilik kupasını, ''Inspector''un sahibi Hayrullah Doğan'a verdi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer törende, birinci gelen atın jokeyi Ömer Kaya ve antrenörü Ümit Bekmezci'ye de birer plaket verdi.

Koşuyu birinci olarak bitiren ''Inspector'', sahibine birincilik ikramiyesi olarak 500 bin YTL kazandırdı.

Koşuda, ikinci gelen safkan 200, üçüncü 100 ve dördüncü de 50 bin YTL ikramiye kazandı.

Gazi Koşusu'nu şampiyon olarak tamamlayan safkan, sahibine, birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 793 bin 300 YTL ikramiye kazandırdı.

Bu arada Türk boksör Sinan Şamil Sam'ın sahibi olduğu ''Angelo'' isimli safkan yarışı 8. sırada tamamladı.

Kaynak: AA / Spor

3. Sayfa Kadın Magazin Sağlık Kültür Sanat Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title