Haberler

Gazi'de 3 Mart 1924 Yasaları İçin Sempozyum

Gazi Üniversitesi'nde 3 Mart 1924 Yasaları ve Günümüze Yansımaları Sempozyumu Yapılacak. Genelkurmay, Diyanet, Vakıflar Genel Müdürlüğü Gibi Kurumların Kuruluşu ile Tevhid-i Tedrisat ve Laiklik Gibi Konuların Ele Alınacağı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da Katılması Beklenen Sempozyumda 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de Bir Konuşma Yapacak.

Gazi Üniversitesi'nde 3 Mart 1924 Yasaları ve Günümüze Yansımaları Sempozyumu yapılacak. Genelkurmay, Diyanet, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kurumların kuruluşu ile Tevhid-i Tedrisat ve laiklik anlayışı gibi konuların ele alınacağı sempozyumda 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan da konuşacak. 5-6 Mart'ta yapılacak toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katılması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Temel Dinamikleri Açısından 3 Mart 1924 Yasaları ve Günümüze Yansımaları adlı sempozyum 5-6 Mart'ta Gazi Üniversitesi'nde yapılacak. Sempozyumda Genelkurmay Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşu, Tevhid-i Tedrisat Yasası ve Laiklik anlayışı ayrı oturumlarda ele alınarak günümüz Türkiye'si açısından değerlendirilecek. 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'in "Cumhuriyet'in Kuruluşunda Temel Özellikler" başlıklı bir konuşma yapacağı sempozyumda eski bakanlar, bürokratlar, akademisyenler ve emekli generaller toplam 21 sunum yapacak.

Sempozyumun açılış konuşmalarını evsahibi Rektör Prof.Dr. Kadri Yamaç ve üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Hale Şıvgın'ın yanı sıra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, katılması halinde Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, MGK Genel Sekreteri Alpogan, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt ve ATO Başkanı Sinan Aygün yapacak.

Sempozyumda, "Erkan-ı Harbiye Umum iye Riyasetinden Genelkurmay Başkanlığına", "1924'ten Bugüne Genelkurmay Başkanlığı ve Kıyaslamaları", "Osmanlıdan Günümüze Vakıflar", "Vakıfların Merkezi Yönetime Geçişinin Arkaplanı", "Cumhuriyet Dönemi Eğitimi", "Süreklilik, Değişim ve Kargaşa: Din Politikaları Etrafında Güncel Tartışmalar", "Laisizm ve Secularizm" gibi başlıklarda sunum yapılacak.

Genel değerlendirmeye ayrılan son oturumda ise Topkapı Sarayı Müdürü Prof.Dr. İlber Ortaylı, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu eski başkanları emekli Korgeneral Suat İlhan ve Prof.Dr. Utkan Kocatürk yorumlarını sunacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title