Haberler

Gazi Bulvarı'nda Viyadüklü Çözüm Ulaşım Ana Planı'na Aykırı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Gazi Bulvarı üzerinde yapmayı planladığı viyadük çalışmasının uzun yılların emeği sonucu hazırlanan Ulaşım Ana Planı'na aykırı olduğunu söyledi.
Antalya...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Gazi Bulvarı üzerinde yapmayı planladığı viyadük çalışmasının uzun yılların emeği sonucu hazırlanan Ulaşım Ana Planı'na aykırı olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, meslek odası başkanlarıyla Gazi Bulvarı üzerinde yapılması planlanan viyadük projesiyle ilgili bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Kutlu Tamer, Makine Mühendisleri Odası Başkan Vekili Ümit Büyükeşmeli, Çevre Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Lokman Atasoy, Şehir Plancıları Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Pallavuş ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

BÜYÜKŞEHİR'E VERMEDİLER

Başkan Mustafa Akaydın, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Gazi Bulvarı üzerinde viyadük projesine başlayacağı yönünde duyumları olduklarını belirterek, "İlkesel olarak köprülü kavşaklara şehrin merkezinden geçmediği sürece karşı değiliz. Köprülü kavşaklar Batı Çevre Yolu, Gazi Bulvarı ve Dumlupınar Bulvarı üzerinde yapılabilir. Göreve geldikten sonra Gazi Bulvarı'nda köprülü kavşak yapmak istedik. Ancak Karayolları vermedi. 1.5 yıl önce Büyükşehir Belediyesi'ne Gazi Bulvarı'nı vermeye ikna oldular ama Karayolları'nın projesinin uygulanması şartıyla. Projeyi incelediğimizde kent estetiğini bozan bir projeydi. Büyükşehir Belediyesi'nin kendi projesine izin vermediler" dedi.

Ağustos ayında Büyükşehir Meclisi'nden Ulaşım Ana Planı'nın geçtiğini hatırlatan Başkan Akaydın, "Ulaşım Master Planı'nda şehrin merkezinden geçen Gazi Bulvarı'nın Çevre Yolu olma özelliğini kaybettiği bir kez daha ortaya çıktı. Biz burada viyadük olmaması şartıyla alt geçitlerle düzenleme yapılmasını önerdik. Karayolları, Sanayi 2 Kavşağı ve Düden Kavşağı'na çalışma yapmaya hazırlanıyor. UKOME'den karar bekliyorlar. Yetki almadan da projeyi başlayabileceklerine dair Büyükşehir Belediyesi'ne tehditleri var" diye konuştu.

DOĞRU PROJE YAPILMALI

Gazi Bulvarı'nın Karayolları'nın yüküm ve tasarrufu altında olduğunu vurgulan Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

"Viyadük geçişi yapıldığı takdirde otobüs ve kamyon yüküyle o bölgedeki ticaret yapan insanlar zarar görecek. Doğu-Batı yönünde alt geçit yapılması geriyor. Viyadük projesiyle Gazi Bulvarı'nda evi olanların 3'üncü kat yüksekliğinde araç geçişi olacak. Karayolları maliyeti düşürmek için böyle bir projeyi tercih ediyor. Daha önceden yapılan yağmur suyu drenaj çalışması ve şebekelerde düzeltmeler de yapılması gerekiyor. Bu dönemde projeyi başlatırlarla Antalya'nın kış aylarında şiddetli yağmurlar, sel, su baskınları ve trafik sorunu olacak. Önümüzdeki bahar aylarında başlatırlarsa projede sadece bir kış görülür. Antalya kamuoyunun bunu tartışarak doğru projenin yapılması gerekiyor."

BATI VE KUZEY ÇEVRE YOLU ELE ALINMALI

2016 yılında Antalya'da yapılacak EXPO için bu projenin bitirilmesinin planladığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Antalya gündeminde Batı Çevre Yolu ve Kuzey Doğu Çevre Yolu projesi var. Karayolları'nın 2014 yatırım programına öncelikle olarak bu projeleri alması gerekiyor. Eğer bu yollar bitirilirse Gazi Bulvarı'nda tekrar değerlendirelim. Proje kapsamında 4 kavşak ele alınmıyor. 2 kavşakta çalışma yapılacak. Daha sonra ise şimdi Samanyolu Kavşağı'nda yaşadığımız gibi huni sistemi benzeri sıkıntı Demokrasi Kavşağı'nda yaşanacak. Yapılacaksa proje bütün olarak ele alınmalıdır" diye konuştu. Daha sonra Başkan Mustafa Akaydın, toplantıya katılan meslek odası yöneticileriyle fikir alışverişinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım uzmanları katılımcıları bilgilendirerek, projeyle nasıl sıkıntılar yaşanabileceğini paylaştı.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, 2004 yılında bu projeler gündeme geldiğinde şehir merkezinde köprülü kavşakların yapılmasına şiddetle karşı çıktıklarına dikkat çekti. Oğuz, "İlk olarak Dumlupınar Bulvarı'na önerdik. Gazi Bulvarı'nda 4 tane, havalimanı yolunda 3 tane köprülü kavşağın yapılması Antalya'nın geleceğine bakıldığında elzem bir durum. Batı Çevre Yolu ve Kuzey Çevre Yolu gündemdeyken öncelikli olarak bu projeler ele alınmalıdır. Bu iki yol açılırsa Gazi Bulvarı'ndaki trafik akışı rahatlayacak. Kentin gelişimine bakarsanız şu an uygulanacak viyadüklü geçişler daha sonra kapasite artırımında büyük sorunlar yaşatacak. Doğru projeyi yapmak adına bir çalışma yapılması gerekiyor. Viyadükle kentin siluetini bozulacak. Ekonomik olması düşünülürken, Antalya'yı da düşünmeliyiz. Oda olarak böyle bir projenin karşısında oluruz" şeklinde konuştu.

KİMSEDEN HABERSİZ PROJE OLMAZ

Çevre Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Lokman Atasoy ise şu anki haliyle Antalya'da ciddi derecede hava kirliliği ve gürültü kirliliğinin olduğuna değinirken, bu projenin ciddi derecede çevre sorunları yaşatacağını, Antalya'ya yakışacak bir köprülü kavşağın yapılması gerektiğini savundu.

PROJE PAYLAŞILMALI

Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın da, "Kent dinamikleri ve Büyükşehir Belediyesi'nin görüşleri alınmadan bu projeye başlamak sakıncalıdır. Viyadükle Gazi Bulvarı'nda bir çözüm bulmak yanlıştır. Kimsenin bilgisi dahilinde olmayan böyle bir projeye karşı çıkarız. Karayolları, Antalya halkıyla bu projeyi paylaşmalıdır" dedi.

PLANSIZ ÇALIŞMA OLMAMALI

Makine Mühendisleri Odası Başkan Vekili Ümit Büyükeşmeli ise Antalya'nın çabuk gelişen bir il olduğunu söyleyerek konuşmasında şunlara değindi:

"Gazi Bulvarı transit geçiş yapılan ciddi bir trafik akışına sahip. Öncelikli olarak yeni çevre yolu yapılmalıdır. Gazi Bulvarı artık şehir içi yolu olmuştur. Burada ileride metro yapılma ihtiyacı doğabilir. Plansız yapılan her çalışma ilerde ciddi sorunlar doğurabilir. Mevlana Kavşağı'nda köprülü kavşak yapılanca tramvay projesi İsmet Paşa Caddesi'nden geçirildi. Burada da ilerleyen zamanlarda aynı zorunlar yaşanabilir. Şehir içerisine yapılan köprülü kavşaklar yolu çekici hale getiriyor ve trafik sıkışıklığı oluyor."

SADECE EKONOMİK DİYE PROJE YAPILMAZ

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Kutlu Taner de, "Böyle bir viyadük projesinin sadece ekonomik diye tercih edilmesi kabul edilebilen bir şey değildir. Gazi Bulvarı'nın zemininde kazı zorluğu yok. Alt geçit yapılabilir. Böyle bir projeye ortak karar verilerek herkesin imza atması lazım" diye konuştu.

Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt ise, projenin teknik bir konu olduğunu Kent Konseyi'nin ilgili kurumlarında çalışmanın ele alınacağını kaydetti. Kurt, kurumların karşılıklı bilgi paylaşımında olması gerektiğini, meslek odası başkanlarının kaygılarına katıldığını ve kurumlardan çıkan karar doğrultusunda Antalya'da kamuoyu oluşturulması gerektiğini belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Gazi Bulvarı Köprülü Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title