Haberler

Gazetecilerden Üniversiteye Tepki

Diyarbakır'da Çöken Binadan Sağ Kurtulan Abdullah Köseer'i Görüntülemek İçin Dicle Üniversitesi'ne (Dü) Giden Basın Mensuplarına Özel Güvenlik Personelinin Saldırmasına, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden Tepki Geldi.

Diyarbakır'da çöken binadan sağ kurtulan Abdullah Köseer'i görüntülemek için Dicle Üniversitesi'ne (DÜ) giden basın mensuplarına özel güvenlik personelinin saldırmasına, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden tepki geldi.

Diyarbakır'da Huzureveri semtinde çöken Alkan 1 Apartmanı'ndan 35 saat sonra sağ olarak çıkartılan Abdullah Köseer'i görüntülemek için DÜ'ye giden basın mensuplarına özel güvenlik görevlilerinin saldırması, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ve Güneydoğu Gazete ve Televizyon Habercileri Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamayla kınandı. Kamu hizmeti veren basın mensuplarına yapılan saldırının bir bilim yuvasıyla bağdaşmadığının dile getirildiği açıklamalarda, "Çöken binanın enkazından yaralı olarak kurtulan vatandaşımızı görüntülemek amacıyla üniversiteye giden meslektaşlarımız, özel güvenlik görevlileri saldırısına maruz kalmıştır. Bilim yuvası ve halka hizmet etmesi gereken Dicle Üniversitesi yetkilileri de bu olaya sessiz kalarak saldırıya ortak olmuşlardır. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç başta olmak üzere tüm hastane yetkililerini göreve davet ediyor, bu olay karşısında sessiz kalmayacağımızı tekrar ediyoruz" denildi.

(RB-FA-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title