Haberler

Gazetecilerden Gözaltılara Tepki

G9 Gazeteciler Platformu, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un Yanı Sıra 7 Kişinin Gözaltına Alınmasını Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği Önünde Protesto Etti. G9 Dönem Sözcüsü Ali Doğanoğlu, Söz Konusu İsimlerin Tutuklanma Biçimlerinin Kabul Edilemez Olduğunu Açıkladı.

G9 Gazeteciler Platformu, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un yanı sıra 7 kişinin gözaltına alınmasını Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği önünde protesto etti. G9 Dönem Sözcüsü Ali Doğanoğlu, söz konusu isimlerin tutuklanma biçimlerinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciği önünde toplanan G9 Gazeteci Platformu temsilcileri adına açıklama yapan Doğanoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve imtiyaz sahibi İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ve Gazeteci Adnan Akfırat'ın gözaltına alınış biçimlerinin darbe dönemini hatırlattığını söyledi. Doğanoglu, gazetecilik meslek örgütleri olarak bir grup gazetecinin uzunca bir zaman sürmekte olan Ergenokon soruşturması çerçevesinde gece yarısı gözaltına alınmalarını, darbe dönemlerini anımsatan yöntemle alınmış olmasını anlamlandıramadıklarını ifade etti.

Doğanoğlu, "Gece yarısı gözaltına alınan meslektaşlarımızın davet edilmeleri durumunda savcılığa gidip ifade verebilecekleri ve tümünün de iktidara karşı tavırlarıyla tanınmaları dikkate alındığında tutuklanma biçimleri daha da kabul edilemez bir hal almaktadır" dedi. Doğanoğlu, bu tür tutuklanma yöntemlerinin ve medya kuruluşlarına yönelik baskıların muhalif gazetecilere dönük yıldırma çabası olarak algılandığını kaydederken, bu durumun ülke itibarını da yaraladığının altını çizdi.

Ergenekon operasyonuyla AKP'ye açılan kapatma davasının bizzat iktidar tarafından "birbirlerine karşı hamleler" olarak ilişkilendirildiğini belirten Doğanoğlu, şöyle devam etti.

"Toplumu ve medyayı tümüyle hukuki zeminde işlemesi gereken bir süreç taraf olmaya zorlamakta ve ne yazık ki, militanca taraf olan gazetecilerde birbirlerini hedef gösteren bir çizgi izleyebilmektedir. Bu durumun medyaya olan güveni daha da sarsacağını belirtmek isteriz. Gazetecilerin iktidarları özgürce ve korkusuzca eleştiri görevlerini yerine getirmemeleri durumunda demokrasiden de söz edilemeyeceğini anımsatırken, gece yarısı gözaltılarını kabul edilemez bulduğumuzu tekrarlıyor ve meslektaşlarımızın derhal yargıç karşısına çıkarılmalarını talep ediyoruz."

G9 Gazeteciler Platformunda şu gazeteci örgütleri bulunuyor:

"Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Diploması Muhabirleri Derneği, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temciliği, Avrupa Gazeteciler Birliği Türkiye Temsilciliği ve Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası."(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title