Haberler

Gazeteciler Gündem Gazetesinin Kapatılmasını Protesto Etti

Gündem Gazetesi Çalışanları ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerinin, Gazetenin Kapatılmasını Protesto Etmek Amacıyla İstiklal Caddesi'nde Gerçekleştirmek İstediği Yürüyüş, Emniyet Güçleri Tarafından Caddeye Kurulan Barikatla Engellendi.

Gündem gazetesi çalışanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin, gazetenin kapatılmasını protesto etmek amacıyla İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirmek istediği yürüyüş, emniyet güçleri tarafından engellendi.

Gündem Gazetesi çalışanları, gazetenin "PKK propagandası" yaptığı gerekçesi ile 1 ay yayn yasağı getirilmesinin ardından alınan kapatma kararına ilişkin , Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, gazete çalışanlarının yanı sıra Evrensel gazetesi, Dicle Haber Ajansı, Atılım Gazetesi, ve aralarında DTP, EMEP ve ÖDP ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

"Özgür Basın Susturulamaz. Sansüre Hayır!" yazılı siyah pankart açan gazeteciler, ağızlarına siyah bant takarak, gazetenin kapatılmasını protesto ettiler. Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Genç, burada yaptığı konuşmada, gazetelerinin bugün son kez okuyucuları ile buluştuğunu ve baştan sona simsiyah sayfalarla çıktığını belirtti.

Türkiye'de sansürün 99 yıl önce kaldırıldığının iddia edildiğine ancak gazeteleri kapatma hakkının anayasal güvence altına alınmaya çalışıldığını öne süren Genç, tüm sayfaları siyah baskıyla çıkan gazetenin konulduğu beyaz zarfları Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a, Adalet, Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına postalayacaklarını söyledi.

-POLİS YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ-

Açıklamaların ardından Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçmek isteyen grup, polis barikatı ile karşılaştı. İstiklal Caddesi üzerinde barikat kuran emniyet güçleri, gazetecilerin yürüyüşünü engelledi. Grup, bunun üzerine yürüyüşe son vererek, sessizce dağıldı. (ANKA)

(AD/ÇAĞ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title