Haberler

Gazeteciler Cemiyetlerinin Başkanları Kuzey Kıbrıs'ta Toplandı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 49. Başkanlar Konseyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) toplandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 49. Başkanlar Konseyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) toplandı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesince Lefkoşa'da düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, federasyona Türkiye'nin 71 ilinin yanı sıra KKTC'de 3 ve Azerbaycan'da 4 cemiyetin bağlı olduğunu belirterek, yaklaşık 20 bin üyeleri bulunduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar da toplantı vesilesiyle seslerinin Kıbrıs'tan Anadolu'ya daha sık ve gür bir şekilde ulaşacağını kaydetti.

Toplantıya katılan ve buna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ay, Kıbrıs buluşmasının son derece verimli geçtiğini belirterek, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile önemli görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

KKTC'den önemli bir müjdeyle döndüklerini kaydeden Ay, "Görüşmeler çerçevesinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak Girne Amerikan Üniversitesi ile önemli bir protokol imzaladık. Bu anlaşma çerçevesinde üyelerimiz ve çocuklarına burssuz olarak Girne Amerikan Üniversitesini tercih etmeleri halinde yüzde 50 akademik burs sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep Kıbrıs Girne Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title