Haberler

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Anılıyor

Gazeteci, Yazar Uğur Mumcu İçin Öldürülmesinin 18

Gazeteci, yazar Uğur Mumcu için öldürülmesinin 18. yılında Mersin'deki anıtı önünde tören düzenlendi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen törende, Mumcu'nun anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşundu bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, Anadolu basını olarak üstlendikleri görev ve sorumlulukların bilincinde olduklarını söyledi.

İstanbul medyasını eleştiren Ünal, 'Başka şeyler konuşuyoruz sanki burası Türkiye değil. Ama biz, Anadolu gazetecileri olarak Mustafa Kemal'in, Uğur Mumcu'ların izindeyiz. 12 Eylül askeri darbe sonrasında bu ülkede çok şey oldu. Bilmediğimiz, hissetmediğimiz, çözemediğimiz cinayetler oldu. O cinayetlerin aslında bir amacı vardı. Anadolu coğrafyasıyla ilgili bir başka amacı vardı' dedi. Bugün çok sayıda gazetecinin cezaevinde olduğunu vurgulayan Ünal, Anadolu'nun sesini tüm dünyaya duyurabilme çabası içinde olduklarını kaydetti.

CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı da, demokrasi ve insan haklarını her zaman savunan Mumcu'nun, bu inanç ve ilkelerinden hiç ödün vermeden, dürüstlükten ayrılmayan bir aydın, bir demokrat gazeteci olduğunu söyledi.

Türkiye'de Mumcu gibi birçok gazeteci ve bilim adamının öldürüldüğünü ifade eden Şanlı, 'Çünkü o değerli insanlar hep demokrat, laik, Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve devrimciydiler. Bu cinayetler aydınlarımızın kişiliğinde bağımsız, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerini hedef almışlardı. Ancak hedeflerine ulaşamayacaklar. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Atatürk ilke ve devrimleri ile yaşamını sonsuza kadar sürdürecektir' diye konuştu.

Şanlı, ayrıca son yıllarda AK Parti iktidarı tarafından aydınlar, gazeteciler ve bilim adamlarına karşı baskı uygulandığını da iddia etti.

ADD Mersin Şube Başkanı Esma Tomris Yılmaz ile BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da konuşma yaptığı etkinlikte, Radyo Metropol'den Raşit Doğan, günün önemine ilişkin açıklama yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Tamer Güven ile Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat da etkinlikte şiir okudular ve bir oyundan kısa bölüm sundular. Bazı gazetecilerin üzerinde Uğur Mumcu'nun fotoğrafının ve sözlerinin yer aldığı pankartları açtığı etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

(VEG-ERS-MHD) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title