Haberler

Gazeteci Kadumi İçin Suriye Büyükelçiliği Önünde Eylem

Suriye'de 177 gündür tutuklu bulunan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Suriye'de 177 gündür tutuklu bulunan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Suriye'nin Halep kentinde görev yapan ve 20 Ağustos 2012 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan El Hurra televizyonu muhabiri Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları akşam saatlerinde Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. "Suriye Bashar'ı bize geri ver" sloganları atan grup adına basın açıklaması yapan gazeteci Volkan Nakiboğlu, "Gazeteci arkadaşımızı bulmak ve haber almak için her türlü yasal yollara, devlet kurum ve kuruluşlarına başvurduk. Fakat hala sağlıklı bir bilgiye ulaşamadık. Bu yüzdendir ki, kendisinden haber almak ve sesimizi duyurmak için bugün bir kez daha Ankara'da Suriye Büyükelçiliği önünde toplanmış bulunuyoruz. İstanbul'daki gazeteci arkadaşlarımızla eş zamanlı yapılan bu ortak sese kulak verin" diye konuştu.

177 gündür Bashar Kadumi'den haber bekleyen karısı ve çocuklarına destek için büyükelçilik önünde toplandıklarını belirten Nakiboğlu, "177 gündür Bashar'ın yüreği kan ağlamakta, iki minik yürek ise annelerine babalarını sormakta. O minik yürekler babalarının döneceği günü beklemekte. Bu minik kalpleri yalnız bırakmayalım, ağlayan eşe destek olalım ve haykıralım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title