Haberler

Gazeteci Hrant Dink Cinayeti

Trabzon'un Pelitli Belde Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı, Gazeteci Hrant Dink'in Katil Zanlısının Trabzonlu Olması Kadar Oğlunu Güvenlik Güçlerine İhbar Edenin de Trabzonlu Bir Baba Olduğunun Unutulmaması Gerektiğine Dikkat Çekerek, Bu Davranışından Ötürü Baba Ahmet Samast'ı Bir Kez Daha Kutladığını Söyledi.

Trabzon'un Pelitli Belde Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı, Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısının Trabzonlu olması kadar oğlunu güvenlik güçlerine ihbar edenin de Trabzonlu bir baba olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, bu davranışından ötürü baba Ahmet Samast'ı bir kez daha kutladığını söyledi.

Gazeteci Hrant Dink'i öldüren katil zanlısı Ogün Samast'ın oturduğu beldenin ve babası Ahmet Samast'ın işçi olarak çalıştığı belediyenin Başkanı olan Ömer Kayıkçı, AK Parti Belde Başkanı Hasan Ocak ile birlikte belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Hrant Dink'e yapılan saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Kayıkçı, cinayetin bütün Türkiye'de olduğu gibi beldede ve Trabzon'da da nefretle karşılandığını söyledi.

Failin Pelitli Belediyesi'nde çalışmakta olan bir işçinin oğlu olmasının belde halkı ve Trabzonlular'ı daha derin bir üzüntüye sevk ettiğini belirten Kayıkçı, "Ancak üzüntüyle belirtmek isterim ki zanlının yakalanması ve olayın üzerine ciddiyetle gidilmesi bazı çevrelere yeterli gelmemektedir. Bu olayı bahane ederek zanlının Trabzonlu olmasından dolayı bütün Trabzonu ve Pelitli'yi zan altında bırakacak haber ve yorumları üzüntüyle takip ediyoruz. Bu haberlerin ülkenin huzur ve güvenliğine hizmet etmediği gibi bütünlüğümüzü de bozan ayrımcılığa yol açtığı aşikardır. Cinayetin işlenmesine neden olan hastalıklı zihniyetin sadece Pelitli'nin ya da Trabzon'un sorunu olmadığı ülkemizin bütününü ilgilendiren bir sorun olduğunu herkes bilmeli ve bu zihniyet bozukluğunu el ele vererek hep birlikte çözebileceğimizi unutmamalıyız" dedi.

Başkan Kayıkçı, zanlının Trabzonlu olması kadar oğlunu güvenlik güçlerine ihbar edenin de Trabzonlu bir baba olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, bu davranışından ötürü baba Ahmet Samast'ı bir kez daha kutladığını dile getirdi.

Konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Başkan Kayıkçı, baba Ahmet Samast'ın büyük üzüntü içinde olduğunu ve bu nedenle ortaya çıkmadığını söyledi. Herkesin kendisini Ahmet Samast'ın yerine koyarak olayı değerlendirmesini isteyen Başkan Kayıkçı, "Ortada, emek verdiği büyüttüğü oğlunun Türkiyeyi böylesine üzen bir olayın içinde olduğu bir baba var. Onun içinde bulunduğu ruh halini iyi anlamamız lazım. Oğlunun böyle bir olaya karışmış olması dolayısıyla hala şoktan çıkmış değildir. O da Hrant Dink'in ailesi gibi büyük bir üzüntü ve acı içindedir" diye konuştu.

"BABA SAMAST'A ZAMAN TANIYIN"

Baba Samast'ın içinde bulunduğu durumdan kurtulması için kendisine zaman tanınması gerektiğini ifade eden Kayıkçı, olayın ardından kendisiyle telefonda görüşme imkanı olduğunu ancak emniyette ifade verdiği için konuşamadıklarını sadece 'geçmiş olsun' temennisinde bulunabildiğini söyledi. Ahmet Samast'ın şu anda 10 günlük bir izinde olduğunu da açıklayan Başkan Kayıkçı, kendisinin nerede olduğunu da bilmediğini kaydetti.

Pelitli Beldesi'nin önemli miktarda genç nüfusa sahip olduğunu ve belediye olarak bu gençlerin enerjilerini kullanabilecekleri kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirten Kayıkçı, "Bunun için Pelitli spor kulübüne destek verdik. Ama maalesef zanlını bir süre bu kulüpte futbol oynaması dolayısıyla spor kulübü bir kulüpten ziyade suçlu yetiştiren bir kulüpmüş imajı doğdu. Bunu birlikte düşünmek lazım. Bu doğru değil. Bir spor kulübünü böyle bir zan altında bırakmak doğru değil" şeklinde konuştu.

Yaşanan olayın ardından Pelitlispor'un saha yetersizliği nedeniyle başka yerlerde idman yaptığını ancak artık bu sahalarda antrenman yapmalarına da izin verilmediğine işaret eden Başkan Kayıkçı, "Bu kulüpte suçlu yetiştiriliyor imajı nedeniyle bunu yaşıyoruz. Bir gencimiz iş başvurusunda bulundu. Tam işe alınacakken olayın ardından Pelitli'de ikamet ettiği gerekçesiyle işe alınmadı. Kaş yaparken göz çıkarmayalım, buraları gençleri potansiyel suçlu gibi gösterirsek yanlış yapmış oluruz" diye konuştu.

Beldede tabela nüfusunun aksine 30 bin kişinin yaşadığını vurgulayan Başkan Kayıkçı, beldenin güvenliğinin seyyar karakollar vasıtasıyla sağlanmaya çalışıldığını, ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, beldede en kısa sürede sabit karakolların yapılmasının önemine işaret etti.

"PELİTLİ BELDESİ SUÇ ORANININ FAZLA OLUĞU BİR YER DEĞİL"

Pelitli Beldesi'nin gösterilenin aksine suç oranlarının fazla olduğu bir yer olmadığının altını çizen Başkan Kayıkçı, "Son 3 yılda suç oranları yüzde 50 oranında azalmıştır. Bu yörede yaşayanların suça meyilli gösterilmesi yanlıştır. Bizim suç ortalamamız Türkiye'nin de Trabzon'un da altındadır. Pelitli sokaklarını gösterip de 'burası kurtlar vadisidir' demek kabul edilebilir bir şey değildir. O dizilerde bu cinayetleri işleyenlere polis müdahale etseydi Ogün Samast, bu şekilde hareket etmezdi. Filmlerde 'vururum kimse bana müdahale etmez' mantığı verilmeye çalışılınca Ogün de bu şekilde düşünmüş olabilir. Filmlerdeki suçluların cezasını bulması lazım. Yoksa suç ve suçluyu öven bu yanlış anlayışlar bugün Ogünler'i yarın Ahmetler'i ortaya çıkaracaktır" dedi.

Olayın azmettiricisi olduğu iddiasıyla gözaltında bulunan Yasin Hayal'in Pelitlispor'da futbol oynamasını değerlendiren Başkan Kayıkçı, "Kulübün başkanı ben değilim. Meseleye olumlu taraftan bakmak lazım. Devlet bile hükümlülere imkanlar tanımaktadır. Bence Yasin'in kulübün bünyesine alınması takdir edilecek bir davranıştır. Ancak sitede hakkında yazılanlar doğru değildir fakat siteyi de kulüp hazırlamamıştır. Fakat şuna da dikkatlerinizi çekmek isterim ki medyada 'Kadıköy'de Meydan Savaşı', 'Ali Sami Yen Cehennemi' gibi başlıklar yer almaktadır. Bunlar da doğru değildir. Medya bu açıdan kendisini sorgulamalı" açıklamasını yaptı.

Öte yandan, beldede son günlerde polis olduğunu belirten kişiler tarafından vatandaşlara çeşitli sorular yöneltildiği, bilgi istendiği, bazı belgeler alındığı ve vatandaşlarla birlikte evden ayrıldıklarına dair duyumlar üzerine belediye binasından yapılan anonsla, beldenin jandarma bölgesi olduğu ve resmi kıyafetli kişiler haricinde kimseye bilgi verilmemesi ve birlikte gidilmemesi uyarısında bulunuldu.

(BK-ÖS-MEF-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title