Haberler

Gazeteci Görmüş ile İlgili Gerekçeli Karar

Emekli Oramiral Özden Örnek'e Ait Olduğu İddia Edilen Günlüğe İlişkin Haber Nedeniyle Hakkında Açılan Davada Beraat Eden, Kapanan Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş ile İlgili Gerekçeli Karar Açıklandı.

Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüğe ilişkin haber nedeniyle hakkında açılan davada beraat eden, kapanan Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş ile ilgili gerekçeli karar açıklandı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, Görmüş hakkında, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in günlüğünde darbe yapma konusunda not ve yazılar bulunduğu, öne sürülen yazılar nedeniyle dava açıldığı anlatıldı.

Yazının kaynağını teşkil eden bilgi ve belgelerin savcılığa sunulmadığının ifade edildiği kararda, sanık Görmüş'ün, ''yazılarında emekli Oramiral Örnek'e iftira atmak ve hakaret etme niyetinde olmadığını'' söylediği belirtildi.

Kararda, konuya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Genelkurmay Başkanlığına yazdığı yazıya, ''hukuki anlamda gerçek, somut ve tutarlı bilgi ve belge bulunmadığından herhangi bir işlem yapılmadığı'' şeklinde cevap verildiği aktarıldı.

Gerekçeli kararda, suça konu haber genel olarak değerlendirildiğinde, sanığın, yazının şikayetçiye ait olduğuna inandığı ve yayınlandığında ses getirecek nitelikte olduğunu düşündüğü ifade edildi.

Sanığın söz konusu haberi yayınlamış olmasının gazetecilik refleksinin gereği olarak kabul edilmesi gerektiği belirtilen kararda, günlüğün emekli Oramiral Örnek'in bilgisayarından indirilip indirilmediği hususunun yargılamaya konu olan suçların unsurlarını ve oluşumunu etkilemeyeceği için araştırılmadığı dile getirildi.

Gerekçeli kararda, sanığın, üzerine atılı suçun kasıt ve unsurları oluşmadığından beraatına hükmedildiği aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title