Haberler

Gazeteci Ece Sevim Öztürk'ün Tahliye Talebine Ret...

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırladığı "Deniz Kuvvetlerinin En Karanlık Günü" adlı belgeseli 24 Haziran seçimlerine bir ay kala video paylaşım sitelerinde paylaşarak darbeciler lehine algı oluşturduğu iddiasıyla hakkında dava açılan gazeteci Ece Sevim...

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırladığı "Deniz Kuvvetlerinin En Karanlık Günü" adlı belgeseli 24 Haziran seçimlerine bir ay kala video paylaşım sitelerinde paylaşarak darbeciler lehine algı oluşturduğu iddiasıyla hakkında dava açılan gazeteci Ece Sevim Öztürk bugün hakim karşısına çıktı. "FETÖ'ye yardım ve örgüt propagandası" suçlarından yargılanan Ece sevim Öztürk'ün tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, "(FETÖ) silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 9 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Ece Sevim Öztürk getirildi. Sanık Öztürk savunmasında, araştırmacı gazeteci olduğunu ve yaptığı haberlerden ötürü 5 aydır tutuklu olduğunu söyledi. "Cumhurbaşkanına suikast davasında delillerin mahkemeye gitmediğini, eksiklikleri ve aksaklıkları yazdığını" ileri süren sanık Öztürk, "Amacım iddia edildiği gibi mahkemeyi itibarsızlaştırmak değildi" diyerek suçlamaları reddetti. Öztürk'ün avukatları da müvekkillerinin beraatini ve tahliyesini talep etti.

DOSYA MÜTALAA İÇİN SAVCILIĞA GÖNDERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın 15 Temmuz sürecinden sonra 14 Mayıs 2018 ile 17 Mayıs 2018 arasında atmış olduğu tweetler ile gazetecilik merakı ve araştırması dışında özellikle darbeyle etkin mücadele gösteren kişileri hedef gösterdiğini belirtti. Sanığın, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, FETÖ'nün sosyal medya üzerinden başlatmış olduğu "kontrollü darbe, hayali darbe, darbe tiyatrosu" algısı oluşturma amacına hizmet eden paylaşımlarda bulunduğu belirtilerek isnat edilen suça ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığının bulunması, atılı suçların katalog suçlar arasında yer alması ve adli kontrol hükümlerinin de yetersiz kalacağı gerekçesiyle, tutukluluk halinin devamına hükmetti. Dosyanın mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title