Haberler

Gazdaş'tan "10 Altın Kural"

2008 yılından bu yana Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerine doğal gaz sağlayan GAZDAŞ, doğal gazın güvenli kullanımıyla ilgili önemli hatırlatmalarda bulundu. Doğal gaz dağıtımını uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştirdiklerini belirten GAZDAŞ Lüleburgaz İşletme Müdürü Irmak Kaya, güvenli kullanım konusunda vatandaşların da gereken hassasiyeti göstermelerini isteyerek 10 altın kuralı hatırlattı.

Lüleburgaz'da 28 bin 248, Babaeski'de 6 bin 535, toplamda ise; 34 bin 783 birim bağımsız bölüm aboneliğine ulaştıklarını belirten işletme müdürü Irmak Kaya, GAZDAŞ'ın doğal gazın ilk verildiği 2008 yılından bu yana, verdiği hizmette güvenlik unsurunu en üstte tuttuğunu söyledi. Doğal gaz dağıtımını uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Kaya yaptığı açıklamada, doğru ve kurallarına göre kullanıldığında en güvenilir yakıtın doğal gaz olduğunu vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verdi.

"HAVALANDIRMA MENFEZLERİNİN ASLA KAPATILMAMASI VE CİHAZ BAKIMLARININ YILLIK PERİYOTLARDA YAPTIRILMASI ÖNEMLİ"

GAZDAŞ'ın abonelerinde güvenli doğal gaz kullanım bilincini geliştirerek bu konuda bir kültür oluşturmayı amaçladığını belirten Kaya,"Abonelerimizin doğal gaz tesisatlarına GAZDAŞ'ın bilgisi dışında müdahale etmemeleri önemli. Havalandırma menfezlerinin asla kapatılmaması ve cihaz bakımlarının yıllık periyotlarda yaptırılması çok önemli bir güvenlik kuralı" dedi.

Gaz arzı sağlanan bina sakinlerinin iç tesisatlarındaki topraklama çubuklarını düzenli olarak kontrol etmelerinin önemine de değinen Kaya,"Topraklama çubuklarının çalınması durumunda vatandaşlarımızın, GAZDAŞ tarafından yetkilendirilen, sertifikalı firmalarla görüşerek can ve mal güvenliği açısından bir an önce yeni topraklama çubuğu montajını bir an önce yaptırmaları gerekli" ifadelerini kullandı.

"DOĞAL GAZA GEÇİŞ VE DOĞAL GAZIN BİLİNÇLİ KULLANIMIYLA ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANMAYACAK"

Kaya, Lüleburgaz ve Babaeski'de bugüne kadar meydana gelen yangın istatistiklerini de değerlendirdi. Kaya, "Lüleburgaz Belediyesi'nden aldığımız bilgilere göre, 2008 ve 2013 yılları arasında ilçede toplam 3 bin 58 yangın meydana gelmiştir. Bunların 472 adedi sobalardan ve bacalardan kaynaklanmıştır. Babaeski Belediyesi'nden edildiğimiz bilgiye göre 2011 – 2013 yılları arasında Babaeski'de meydana gelen 527 yangından 44'ü ocak, soba ve bacalarda yaşanan sorunlardan kaynaklanmıştır. Her iki ilçede de doğal gaz kaynaklı herhangi bir yangın yaşanmamıştır" diye konuştu.

Bu üzücü olayların doğal gaza geçiş ve doğal gazın bilinçli kullanımıyla yok olacağını söyleyen Kaya, "GAZDAŞ olarak, doğal gazın ilk kaynağından kullanıcıya ulaştığı noktaya kadar titizlikle kontrol edip riski yöneterek güvenli kullanım sağlamaya çalışıyoruz.Doğal gazın güvenli kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken tüm konuları 10 altın kuralı sıralayarak GAZDAŞ abonelerini bu maddeleri okumaya ve uygulamaya davet ediyoruz" dedi.

Kaya, doğal gazı güvenli kullanmanın '10 Altın Kural' ını şöyle sıraladı: "Doğal gaz tesisatlarınızı GAZDAŞ yetkili sertifikalı firmalara ve kimlik kartı bulunan yetkilendirilmiş ustalara yaptırın. Sertifikalı firmalara www.gazdas.com web adresinden ulaşabilirsiniz. Tesisatlarınıza kesinlikle müdahale etmeyin ve yetkisiz kişilere müdahale ettirmeyin. Gazınızı açtırdıktan sonra tesisatınızda cihaz değişikliği veya ek cihaz bağlatırsanız mutlaka bu durumdan GAZDAŞ'ı haberdar edin. Bunun için GAZDAŞ Çağrı Merkezi 444 9 429'u arayabilirsiniz. Doğalgaz tesisatlarınıza her yıl kışa girmeden sertifikalı firmalar aracılığıyla genel kontrol ve bakım yaptırın. Kombi şofben gibi cihazlarınıza her yıl kışa girmeden yetkili servisler aracılığıyla bakım yaptırın. Bacalı cihaz kullanıyorsanız, cihazınızın baca sensörünün çalışıp çalışmadığını yetkili servise mutlaka kontrol ettirin. Gaz arzı sağlandıktan sonra doğalgaz boru ve bağlantı elemanlarını, antipas üzerine sarı renkli yağlı boya ile boyayın. Boyama işleminde su bazlı boya kesinlikle kullanmayın.

Bacalarınızın kombi bağlantısının tam yapıldığından emin olun. Pencere veya duvarınıza monte edilen, ortama taze hava girmesini ve herhangi bir gaz kaçağı durumunda da doğalgazın dışarıya tahliye edilmesini sağlayan menfezlerinizi asla iptal etmeyin ve kapatmayın, kapatanları da uyarın. Ocağınızı temizlerken, ocağı doğalgaz tesisatına bağlayan esnek bağlantı elemanını fazla hareket ettirmeyin. İşlevselliğini ve sızdırmazlık özelliğini sık sık kontrol etmeyi unutmayın. Evinizde çürük sarımsağa benzer bir koku hissettiğinizde, kapı ve pencereleri açın, herhangi bir yangına yol açmamak için elektrikli hiçbir alete dokunmayın ve ortamda cep telefonu kullanmayın. Daha sonra ortam dışına çıkarak, doğal gaz acil hattı 187'yi arayın, ekipler gelene kadar doğalgaz vanalarını kapatın" - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırklareli Lüleburgaz Babaeski Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title