Haberler

Gazalcı: "Tarih, Hüseyin Çelik'i 'Okul Satan Bakan" Olarak da Yazacak"

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kent Merkezlerindeki Okulların Satılması Yönündeki Planına İstanbul'da Başlayacağını Belirterek, İldeki 8 Okulun Kimi Çevrelerin İştahını Kabarttığını Kaydetti.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, İstanbul’un merkezinde bulunan 8 okulun satışının söz konusu olduğunu bildirerek, Bakan Hüseyin Çelik’in “okul satan bakan” unvanını da alacağını kaydetti.

Mustafa Gazalcı yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezlerindeki okulların satışına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı kararının İstanbul’la başlayacağını belirtti. İstanbul’da ildeki 8 okulun kimi çevrelerin iştahını kabarttığını kaydeden Gazalcı, satışı söz konusu eğitim kurumlarının aynı zamanda tarihi nitelik taşıdığını, buraların satılmasının “eğitim cinayeti” olacağını ifade etti.

Uygulama kapsamında İzmir Seferihisar Öğretmen Eğitim ve Dinlenme Tesisi ile İstanbul Velidebağ Öğretmenevi’nin satıldığı ya da bir kamu kuruluşuna verildiğini kaydeden Gazalcı, eğitim hakkının kamu hizmeti olmaktan çıkarıldığını vurguladı. Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de okul satışlarıyla yeni bir unvana kavuşacağına dikkat çekerek, “Eğitim tarihçileri, Bakan Hüseyin Çelik’i yalnız laik eğitimi dinselleştiren, özelleştiren değil, aynı zamanda okul satan bakan olarak yazacaktır” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title