Haberler

Gaün'lü Öğrencilerden Trafik Farkındalığı Projesi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Teknolojisi Programı öğrencileri Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen ‘Trafik Farkındalığı Projesi’nde yayalara ve araç sürücülerine önemli...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Teknolojisi Programı öğrencileri Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen 'Trafik Farkındalığı Projesi'nde yayalara ve araç sürücülerine önemli mesajlar verdi.

TDP dersi kapsamında Güz Yarıyılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından verilen trafik eğitimi ile başlayan proje çalışması, öğrencilerin derslerde sorunları çözmeye yönelik ürettikleri fikirler, bu kapsamda oluşturulan sloganlar, yazdıkları kısa film senaryoları ile devam ederek; Kalyon, Çetinkaya, İmam Usta, Halıcılar Sitesi, 25 Aralık ve Değirmiçem kavşaklarındaki yaya geçitlerinde öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamayla tamamlandı. Üzerlerinde trafikle ilgili mesajların yer aldığı renkli tişörtler ve taşıdıkları pankartlarla yaya geçitlerinde "Dikkatli Geç Saygıyı Seç", "Öncelik Araçların Değil Yayaların", "Kırmızıda Geçti Ama Artık Çok Geçti", "Gereksiz Korna Çalma, Gürültüye Ortak Olma", "Aşırı Hıza Dikkat, Kaybolan Şey Hayat" gibi sloganlar atan öğrenciler, trafikte saygının önemine dikkat çekti. Sürücülerin lüzumsuz yere kornaya basmaması ve birbirlerine yol vermeleri yönünde afişlerle uyarılar da yapan topluluk, toplu taşıma araçlarına astıkları duyurular ile de araç sürücülerini uyardı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği projede birinci sınıf öğrencilerinin yanı sıra TDP Projesi Koordinatörü Öğr. Gör. Elif Akyüz Ertunç, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Seda Kördeve, TDP ekibinden İpek Tezel ve Simge Akbaş da yer aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Çetinkaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title